Den asiatiske kravebjørn | information om jagt her
« Tilbage

Kravebjørn (Asien)

Videnskabeligt navn: Selenarctos thibetanus

Udbredelse: Af 7 beskrevne underarter, forkeommer 6 i regionen. 1. Kinesisk Kravebjørn (Selenarctos th. melli): Sichuan, Shanxi, Hubei, Yunnan til Fujian og Hainan (Kina) 2. Ussuri-Kravebjørn (Selenarctos th. ussuricus): Amur-Ussuri-området, Mongoliet, Heilongjiang (Manschuriet), Nordøst Kina, Korea. 3. Japansk Kravebjørn (Selenarctos th. japonicus): Honshu (Japan). 4. Taiwan-Kravebjørn (Selenarctos th. formosanus): Taiwan. 5. Kashmir-Kravebjørn (Selenarctos th. laniger): engang sydøstlige Iran, Afganistan, Pakistan, Punjab, Kaschmir, Nepal, Sikkim, Bhutan, Xizang (Tibet). 6. Balushistan-Kravebjørn (Selenarctos th. gedrosianus): Sydøstlige Balushistan til Midran, Sydkalat og nordlige Las Bela, i Jhal Jao-bjergene og Jebri.

Levested: Kratrige områder og skove i højder op til trægrænsen i 3.500 meter.

Beskrivelse: Sort, middelstor Bjørn, med en vægt på indtil 150 Kg. Kropslængde uden hale(10 cm) op til 2 meter og en skulderhøjde indtil 70 cm.

Jagtmetoder: Pürschjagt, anstandsjagt ved lokkemad, med hunde.