Få information om jagt på kronhjorten fra Oceanien her
« Tilbage

Kronhjort/Kronvildt (Oceanien)

Videnskabeligt navn: Cervus elaphus

Underarter: Kan ikke rekonstrueres.

Udbredelse: Indført til nord- og sydøen i New Zealand (formodentlig fra Skotland)

Levested: Bjergskove, men også åbne sletter. Holdes i hjortefarme med henblik på kødproduktion og basten fra geviret.

Beskrivelse: Stor hjorteart med en kropsvægt på over 200 Kg og en skulderhøjde på over 1,5 meter. Pelsens farve er rødbrun om sommeren, og gråbrun til grå om vinteren. Geviret er jævnt forgrenet med øjen- isse- og mellemsprosse. Ældre individer danner en krone af sprosser i toppen af geviret.

Jagtmetode: Pürschjagt, anstandsjagt, brunstjagt med lokkekald, (September, begyndelsen af Oktober) eller trykjagt.

Jagtbar i: New Zealand og Australien