Læbebjørn | Få information om den specielle bjørn her
« Tilbage

Læbebjørn

Videnskabeligt navn: Melursus ursinus

Underarter: Ingen

Udbredelse: Sydlige Nepal og Assam, Specifikke regioner i den sydlige del af det indiske subkontinent.

Levested: Lavland med stedsegrønne, fugtige eller tørre løvskove, men også klippefyldte områder.

Beskrivelse: Nataktiv, middelstor bjørn med sort, mankeagtig og glinsende pels. På brystet har den en lys hesteskoformet plet. Snudepartiet er nøgent. Den mangler de to midterste tænder i overmunden hvilket nok skyldes at den "suger" termitter ud af deres boer og kan forstærke sugekraften da disse to tænder mangler. Kropsvægt op til 115 Kg og en kropslængde uden hale (12 cm) på 200 cm, samt en skulderhøjde på ca. 90 cm.

Jagtmetode: Pürschjagt, anstandsjagt ved lokkemad, samt jagt med brug af hunde.

Jagtbar i: Totalfredet. På washingtonkonventionens liste 1.

Tilbud på jagtrejser

Gør som 1000-vis af andre jægere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få rejsetilbud samt jagtrelaterede nyheder direkte i din indbakke

  • Gode tilbud på jagtrejser
  • Info om jagt i udlandet
  • Ekslusive afbudsrejser