Den asiatiske los | Læs om mulighederne for jagt her
« Tilbage

Los (Asien)

Videnskabeligt navn: Lynx lynx

Underarter/Udbredelse: Lossen anses af forskere for værende en art med 14 underarter der adskiler sig fra hinanden ved pelsfarve og størrelse. I regionen forekommer 7 af i alt 14 underarter.: 1. Kaukasisk los (Lynx l. dinniki): Kaukasus, Iran, Tyrkiet. 2. Altai los (Lynx l. wardi): Altai og Kakassien. 3. Baikal los (Lynx l. koslovi): Sydsibirien til Transbaikal, Nordmongoliet. 4. Amur los (Lynx l. stroganovi): Amur-Ussuri-området og Manchuriet. 5. Jakutsk los (Lynx l. wrangeli): Østsibirien, Jakutsk og Stanovoibjergene. 6. Orientalsk Los (Lynx l. orientalis): Transkaukasien, Sydrusland, Nordiran. 7. Turkmenisk los (Lynx l. isabellina): Turkmenistan, ØstAfghanistan, Nordpakistan, Nordindien, Himalaya og Tibet.

Levested: Bjergskove og skove med kraftig bundvegetation.

Beskrivelse: Langbenet kat med en vægt på indtil 40 kg. Skulderhøjde på indtil 75 cm og en kropslængde uden hale på indtil 1,30 meter. Lossens ører har en tydelig lang hårspids og på siden af kæberne, lange bakkenbarter. Halen er meget kort og med sort spids. Grundfarven er rødbrun med svage mørkebrune pletter på undersiden. Pelsen er gråhvid til hvid i det nordlige områder, og jo sydligere man bevæger sig i

Jagtmetoder: Anstandsjagt, sporjagt i nysne, jagt ved lokkemad.

Jagtbar i: Rusland, Skandinavien (begrænset til nationale borgere). EU-fredningsbestemmelser L 61 af 3.3.´97 (CITES): beskyttelsesstatus A Washingtonkoventionens liste 2