Mankeulv | Læs om det ulve- og rævelignende dyr
« Tilbage

Mankeulv

Videnskabeligt navn: Chrysocyon brachyurus

Underarter: ingen

Udbredelse: Fra det centrale Brasilien, sydligt mod østbolivia, Paraguay, Nordargentina og Uruguay.

Levested: Skovområder og kratrige områder (Stærk tilbagegang pga. biotopforstyrrelse).

Beskrivelse: Langhåret slank ulv med rødbrun pelsfarve og sorte ben og nakke. Hale lys. Vægt ca. 30 Kg. Skulderhøjde indtil 75 cm, kropslængde uden hale 1,30 meter.

Jagtmetode: Tidligere med hunde - i dag fredet.