« Tilbage

Muflon (Asien)

Videnskabeligt navn: Ovis musimon

Underarter/Udbredelse: Af i alt 6 beskrevne underarter, forekommer 5 i regionen. Nogle taxonomer anser dog de asisatiske muffloner som en særskilt art (O. orientalis), med egne underarter. Det er den første systematik der anvendes her: 1. Anatolisk Mufflon (Ovis m. anatolica): Centraltyrkiet. 2. Kaukasisk Mufflon (Ovis m. gmelini): Kaukasus, østlige Tyrkiet, nordvestlige Iran. 3. Rødfår (Ovis m. orientalis): Nordiran. 4. Isfahan-Mufflon (Ovis m. isphahanica): Sydvest- til Sydøstiran. 5. Laristan-Mufflon (Ovis m. laristanica): Sydvestiran, Laristan.

Levested: Bjergrige, halvtørre højsletter og klipperegioner.

Beskrivelse: Mufflonen er den mindste af alle vildfår med en vægt på indtil 60 Kg og en skulderhøjde på 80 cm (vædder). Farven veksler mellem de forskellige underarter: Mørke- til lysebrun til lys rødligt brun. Bug, ben, snude og spejlet er hvidt . Det brogede udseende og farveovergangene fra brune, sort, rødligt og hvidt, er karakteristisk for mufflonen. Vædderen bærer om vinteren en mere eller mindre tydelig gråhvid saddel. Hornene er snoede som hos de fleste får.

Jagtmetoder: Pürschjagt eller anstandsjagt.

Jagtbar i: For tiden sparsomme jagtmuligheder på grund af usikre politiske forhold i landene der huser bestande af mufflonen i regionen. Washingtonkonventionens liste I. for enkelte underarter. Ellers ingen beskyttelsesregler.

Tilbud på jagtrejser

Gør som 1000-vis af andre jægere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få rejsetilbud samt jagtrelaterede nyheder direkte i din indbakke

  • Gode tilbud på jagtrejser
  • Info om jagt i udlandet
  • Ekslusive afbudsrejser