Den asiatiske ørkenlos | Få information om arten her
« Tilbage

Ørkenlos (Asien)

Videnskabeligt navn: Profelis caracal

Underarter: Af i alt 9 underarter, forekommer 2 i regionen.: 1. Profelis c. michaelis: Sydrusland, Turkmenistan, Nordiran. 2. Profelis c. schmitzi: Israel, Libanon, Syrien, Irak, Arabiske halvø, Sydlige Tyrkiet, Sydiran, Pakistan, Nordvestindien.

Levested: Alle typer af savanne, ofte i nærheden af klipper.

Beskrivelse: Middelstor og robust bygget kat og minder meget om lossen. Vægt indtil 25 kg og en skulderhøjde på ca. 50 cm. Pelsen er kraftig og farven er rødlig til rødbrun uden pletter. Ørerne er store med den karakteristiske hårtop som hos de fleste losser. Halen er kort.

Jagtmetoder: Pürsch, anstandsjagt.

Jagtmuligheder: I Rusland er den siden 1975 fredet. For alle asiatiske populationer: Washingtonkoventionens liste 1.