Den sydlige pudu | Information om verdens mindste hjort
« Tilbage

Pudu, Sydlig

Videnskabeligt navn: Pudu pudu

Underarter: ingen

Udbredelse: Sydlige Andesregion, Chile og Argentina.

Levested: Tæt skov, sumpe med højt græs, savanne op til 4.000 meters højde.

Beskrivelse: Verdens mindste hjorteart med en kropsvægt på indtil 8 Kg, en kropslængde uden Hale (3 cm) indtil 60 cm og en skulderhøjde indtil 35 cm. Lille spidst gevir uden sprosser.

Jagtmetoder: Illegal jagt med hunde

Jagtbar i: Fredet i Chile og Argentina. Washingtonkonventionens liste I