Den nordamerikanske puma | Læs om muligheden for jagt
« Tilbage

Puma (Nordamerika)

Videnskabeligt navn: Felis concolor

Underarter: I det totale udbredelsesområde i Nord- og Sydamerika findes 30 underarter, 13 i Nordamerika. Pga. usikker status og unøjagtige afgrænsninger omtales disse ikke.

Udbredelse: Den østlige del af Rocky Mountains til Alberta (Canada), British Columbia til Washington, over Oregon, Californien til Texas.

Levested: Kløftede bjerge, skove, men også sumpområder.

Beskrivelse: Indtil over 100 kg tunge katte med en skulderhøjde på over 75 cm og en kropslængde uden hale på næsten 2 meter. Grundfarven er fra brun til gråbrun med mørkebrun halespids og bagsiden af ørerne, også begge sider af næsen er mørkebrun. Øjenfarve: gyldengrøn.

Jagtmetode: Pürsch, med specielle hunde, som bliver sat efter friske spor og som skal tvinge pumaen til at kravle op i et træ, Fælder.

Jagtbar i: I enkelte stater i USA og Canada.

Tilbud på jagtrejser

Gør som 1000-vis af andre jægere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få rejsetilbud samt jagtrelaterede nyheder direkte i din indbakke

  • Gode tilbud på jagtrejser
  • Info om jagt i udlandet
  • Ekslusive afbudsrejser