Få information om den sydamerikanske puma her
« Tilbage

Puma (Sydamerika)

Videnskabeligt navn: Felis concolor

Underarter: I Nord- og Sydamerika findes i alt 30 underarter, 17 i Syd- og Mellemamerika.

Udbredelse: Fra det sydvestlige USA mod syd indtil Patagonien, hovedsageligt i den bjergrige vestlige del af kontinentet.

Levested: Bjerge, tætte løvskove, men også sumpområder,

Beskrivelse: En Indtil over 100 Kg tung kat med en skulderhøjde på over 75 cm og en kropslængde uden hale på 2 meter. Grundfarven er brun til gråbrun med mørkebrun halespids og bagside af ørerne. Øjenfarve, grøngul.

Jagtmetoder: Pürschjagt, med specielle hunde der skal jage pumaen op i et træ.

Jagtbar i: Hovedsageligt i Nordamerika og Mexico. Washingtonkonventionens liste I.