Få alt den information du skal bruge om jagt på rødlos
« Tilbage

Rødlos

Videnskabeligt navn: Lynx rufus

Underarter: Der findes her 10 underarter af denne rene amerikanske los, som dog pga. af manglende af- grænsninger og overlapning af udbredelsesområderne ikke bliver beskrevet her.

Udbredelse: Grænser i den sydlige del op til den amerikanske los’ udbredelseområde, med ringe overlapning fra det sydlige Canada til Mexico. Tidligere almindelig udbredt, i dag findes de i mange stater i USA slet ikke mere (Nebraska, Kansas, South Dakota, Wisconsin, Illinois etc).

Levested: Klippefulde busk- og kaktuslandskaber i vest, sumpe og skove i øst.

Beskrivelse: Kat med karakteristisk fremtoning som en los. Vægt indtil over 30 kg ved en skulderhøjde på knap 60 cm og en kropslængde på godt 1 meter. “Penselører" og kort hale, hvis spids kun er sort på oversiden, kindskæg, Grundfarven er gråbrun og ofte hvidlig (lys).

Jagtmetode: Med hunde, Fælder, sommetider anstand ved lokkemad, Følge et spor i høj sne.

Jagtbar i: Som kombinationsmulighed ved jagt på andre vildtarter i enkelte stater i USA og Canada.