Få information om den specielle sandkat her
« Tilbage

Sandkat

Videnskabeligt navn: Felis margarita

Udbredelse: 2 underarter er beskrevet: 1. Felis m. margarita: Arabiske Halvø (og Nordafrika). 2. Felis m. thinobis: Sydrusland, Iran, Afghanistan og Pakistan.

Levested: Lever i ekstremt tørre områder : Ørken sandklitter, samt klippefyldte områder. Lever i gravede huller og klippehuler.

Beskrivelse: En smule mindre end Eur. fastlandskat. Ørerne er brede og korte. Pelsen er lys sandfarvet. Undersiden af hovedet, samt bugen er hvidlig. Vægt, indtil 5 kg ved en kropslængde uden hale(35 cm) på 60 cm og en skulderhøjde 26 cm.

Jagtmetoder: Fældefangst, Hunde og jagtørne.

Jagtbar i: Truet

Tilbud på jagtrejser

Gør som 1000-vis af andre jægere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få rejsetilbud samt jagtrelaterede nyheder direkte i din indbakke

  • Gode tilbud på jagtrejser
  • Info om jagt i udlandet
  • Ekslusive afbudsrejser