Serval | Information om art og jagt på denne kat
« Tilbage

Serval

Videnskabeligt navn: Felis Serval

Underarter: Ingen.

Udbredelse: Hele Afrika syd for Sahara med undtagelse af regnskoven i Vestafrika.

Levested: Åben bush og græssletter som hos de andre katte, ofte i forbindelse med klipper.

Beskrivelse: Mindre dyr af kattefamilien med lang slank krop og lange tynde ben. Servalen kan opnå en vægt på 18 - 20 kg og en højde på ca. 50 - 60 cm. Skindet er gulligt med sorte pletter og mindre sorte striber. Servalen har lang hale.

Jagtmetode: Nedlægges ofte i forbindelse med leopardjagt.

Jagtbar i: I de fleste lande med trofæjagt i Afrika.