Sibirisk rådyr | Læs om mulighederne for jagt her
« Tilbage

Sibirisk rådyr

Videnskabeligt navn: Capreolus pygargus

Underarter/Udbredelse: 2 Underarter: 1. Sibirisk Rådyr (Capreolus p. pygargus): Rusland: fra Ural til Sydsibirien, Nordaltai og Tienschan, Kasakhstan, Mongoliet, Øst- og Sydøstkina til Sichuan, Korea. 2. Manchurisk Rådyr (Capreolus p. bedfordi): Amur-Ussuri-Region, sydligt til Øst- og Sydkina, Bhutan?

Levested: Åbne skovområder med græsflader, bjergskove med åbne græsområder, kratskov. Om sommeren forekommer den i op til 3.000 meters Højde (Tienschan)

Beskrivelse: Stort rådyr med en kropsvægt op til 60 Kg (Underart pygargus er den største), en kropslængde på 1,50 meter og en skulderhøjde på indtil 1 meter. Geviret er væsentligt større og kraftigere end hos det europæiske rådyr. Geviret kan veje op til 1,3 kg eller mere. Pelsfarve som ved det europæiske rådyr.

Jagtmetoder: Pürsch, fra hest, med drivere og hunde.

Jagtbar i: Vestsibirien, Kasakhstan, Transbaikal, Altai. Ingen specifik artsbeskyttelse.