Snefår | Få information om jagt og art her
« Tilbage

Snefår/Snow Sheep

Videnskabeligt navn: Ovis nivicola

Underarter/Udbredelse: 5 underarter er beskrevet: 1. Kamtjatka -snefår (Ovis n. nivicola): Kamtjatka. 2. Okhotisk snefår (Ovis n. alleni): Stanovoi-bjergene, Dchugdchur-bjergene, Judoma-Maja-højlandet. 3. Jakutisk snefår (Ovis n. lydekkeri): Jakutsk, fra Lenafloden i øst, til Kolyma- bjergene. 4. Putorana-snefår (Ovis n. borealis): (Eneste fredede underart) Isolereret område i Putorana-bjergene mellem Jenissei og Lena. 5. Tjukotskij-snefår (Ovis n. koriakorum): to isolerede populationer: Korjakskij-bjergene: Korjakskij-snefår (O. n. koriakoreum). Population på Tjukotskij-halvøen: Tjukotskij-snefår (O. n. tschukschorum).

Levested: Lever i ekstremt arktisk klima og alpin tundra, bjergskråninger og klipper med græsflader i højder mellem 100 og 1.800 meter.

Beskrivelse: I sammeligning med Argali-fårene, er snefåret i mellemstørrelse, men med en meget kompakt krop. Pelsfarven varierer mellem underarterne men er generelt brunlig til lysebrun. På forkroppen er farven som regel lysere. Hornene er ikke overdrevet lange som hos argali’erne ,men derfor meget kompakte og ekstremt kraftige, især ved basis. Vægt indtil 140 Kg ved en skulderhøjde på indtil 1 meter og en længde uden hale (12 cm) på 1,80 Meter.

Jagtmetode: Pürschjagt.

Jagtbar i: Østsibirien (Rusland). Ingen fredninger.

Tilbud på jagtrejser

Gør som 1000-vis af andre jægere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få rejsetilbud samt jagtrelaterede nyheder direkte i din indbakke

  • Gode tilbud på jagtrejser
  • Info om jagt i udlandet
  • Ekslusive afbudsrejser