Stribet hyæne (Oceanien)
« Tilbage

Hyæne, stribet (Oceanien)

Videnskabeligt navn: Hyaena hyaena

Underarter: ingen

Udbredelse: Indien: Sind, Kutch, til Nilgiri-Bjergene.

Levested: Tørre, klipperige områder, undertiden med tæt krat.

Beskrivelse: Relativt lange ben, og har på flankerne vertikale mørke striber og en forholdsvis lang nakkemanke. Benene er stribede, og hovedet er typisk hyæneagtigt med kraftige kæber. Kropsvægt indtil 55 Kg, Kropslængde uden hale(35 cm) 120 cm, Skulderhøjde op til 80 cm.

Jagtmetode: På lokkemad, fra hest, med fælder, og tilfældigt bytte på vildsvinejagter.