Vandbøffel fra Oceanien | Info om art og jagt her
« Tilbage

Vandbøffel (Oceanien)

Videnskabeligt navn: Bubalus arnee

Underarter: 4 Underarter: 1. Bubalus a. arnee: Indien, indført til Sri Lanka og Tunesien. 2. Bubalus a. fulvus: Nordassam (Indien). 3. Bubalus a. bubalis: Thailand, Laos, Cambodja, Vietnam, Malaysia. 4. Bubalus a. hosei: Borneo. Er derudover indført til Nordaustralien, Brasilien og Argentina.

Levested: Sumpe, græsrige urskove, marskland, sumpede floddale.

Beskrivelse: Stor vildokse, der af mange anses for at være domesticeret. Hornene er bagudbøjede med stort udlæg. Kropsvægt, indtil 900 Kg og en skulderhøjde på maksimalt 180 cm. Kropslængden uden hale (100 cm) omkring 300 cm Pelsfarve gråbrun, ofte dækket af slam.

Jagtmetode: Pürschjagt, fra jagtelefant, drivjagt.

Jagtbar i: Nordaustralien, EU-fredningsbestemmelser L 61 af 3.3.´97 (CITES): beskyttelsesstatus C