Vildren | Få information om art og jagt her
« Tilbage

Vildren

Videnskabeligt navn: Rangifer tarandus

Underarter: 10 underarter er beskrevet på den nordlige halvkugle hvoraf 4 underarter forekommer i regionen.: 1. Novaja-Semlja-Ren (Rangifer t. pearsoni): Novaja Semlja. 2. Sibirisk Tundraren (Rangifer t. sibiricus): Fra Ural mod øst gennem hele Sibirien til Tjukotskij halvøen inklusiv de arktiske øer. 3. Sibirisk skovren (Rangifer t. valentinae): Sydlige del af Ural til Altai, nordlige og nordøstlige Mongoliet. 4. Fjernøstlig eller Okhotsko ren(Rangifer t. phylarchus): Amur, Chingang, nordlige Mnachuriet, Sakchalin, Kamtjatka. (Største af de 4 underarter!).

Levested: Tundra, af og til de nordlige nåleskove.

Beskrivelse: Stor hjorte art med en kropsvægt på op til 230 kg. Skulderhøjde, indtil 1,30 meter og en kropslængde på indtil 2,20 meter. Pelsfarve om sommeren er chokoladebrun med hvide partier på forkroppen. Om vinteren næsten helt hvid, særligt de nordlige bestande. Begge køn bærer horn, dog er tyrens kraftigst. Geviret drejer bagud og derefter fremad i en halvcirkel. Øjensprossen er ofte udformet som en skovl á la dåhjortens. Resten af geviret har talrige takker. Gevirvægt på op til 12 kg.

Jagtmetoder: Pürsch eller anstandsjagt med skærm. Med snescootere. Ofte tilfældigt bytte ved bjørnejagt og jagt på sneged.

Jagtbar i: Rusland.