Asiatisk vildsvin | Information om art og jagt her
« Tilbage

Vildsvin (Asien)

Videnskabeligt navn: Sus scrofa

Underarter: -

Udbredelse: 17 underarter, herunder 7 i regionen. 1. Sus s.attila: Kaukasus, Nordiran, Nordtyrkiet, Turkmenistan. 2. Sus s. lybicus: Sydtyrkiet til Israel, Libanon, Jordan, Syrien og Irak. 3. Sus s. nigripes: Centralrusland til Afghanistan og Sydiran, Kasakhstan, østlige Tienschan og vestlige Mongoliet. 4. Sus s. sibiricus: Baikal- og Transbaikal-region, Nord- og Nordøstmongoliet. 5. Sus s. ussuricus: Amur-Ussuri-region, Nordkorea, Manschuriet. 6. Sus s. coreanus: Korea. 7. Sus s. leucomystax: Japanske Øer. 8. Sus s. moupinensis: Central- og NordKina. 9. Sus s. chirodontus: Vest-, Syd- og ØstKina. 10. Sus s. taiwanus: Taiwan. 11. Sus s. riukianus: Ryukyuøerne

Levested: Skove og krat, ofte i nærheden af landbrugsområder hvor den kan udrette store skader.

Beskrivelse: Stort svin med kompakt krop og relativt korte ben. Pelsens farve er sortbrun med delvist grålige partier. Børsterne er spaltet i spidserne. Grisene er i begyndelsen stribede, senere mørkegrå til rødligt brune. Hjørnetænderne vokser hele livet og er længst hos ornen. Vægt indtil 350 Kg ved en længde på 1,80 Meter og en skulderhøjde på 1,20 meter.

Jagtmetoder: Anstandsjagt ved landbrugsområder. Drivjagt med hunde, eller på hesteryg (Pakistan).

Jagtmuligheder: I hele udbredelsesområdet, ingen specifikke beskyttelsesregler.

Jagtbar i: Tyrkiet, Iran, Tadjikistan, Rusland