Vildsvin fra Oceanien | Få information om art og jagt
« Tilbage

Vildsvin (Oceanien)

Videnskabeligt navn: Sus scrofa

Underarter: 17 underarter, herunder 7 i den Indopacifiske region 1. Sus s. jubatus: Malaysia. 2. Sus s. cristatus: Pakistan, Indien, Nepal, Bhutan, Burma, Thailand, Laos, Kambodia, Vietnam, Sri Lanka 3. Sus s. andamanensis: Andaman-øerne. 4. Sus s. nicobaricus: Nikobaren 5. Sus s. vittatus: Sumatra, Java, Bali, Lombok, Banka, Sumbava. 6. Sus s. floresianus: Flores. 7. Sus s. timorensis: Timor und Rotti.

Udbredelse: I 1827 indført til den centrale og nordøstlige del af Australien, og i 1758 indført til New Zealand.

Levested: Skove og krat, ofte i nærheden af landbrugsområder hvor den kan udrette store skader.(Punjab, Pakistan).

Beskrivelse: Stort svin med kompakt krop og relativt korte ben. Pelsens farve er sortbrun med delvist grålige partier. Børsterne er spaltet i spidserne. Grisene er i begyndelsen stribede, senere mørkegrå til rødligt brune. Hjørnetænderne vokser hele livet og er længst hos ornen. Vægt indtil 350 Kg ved en længde på 1,80 Meter og en skulderhøjde på 1,20 meter.

Jagtmetode: Anstandsjagt ved landbrugsområder. Drivjagt med hunde, eller på hesteryg (Pakistan).

Jagtbar i: Pakistan og Indien, men også Indonesien.