Sydamerikansk virginiahjort | Læs om art og jagt her
« Tilbage

Virginiahjort (Sydamerika)

Videnskabeligt navn: Odocoilus virginianus

Underarter: 38 underarter, 14 i regionen - Mellem- og Sydamerika. Regnes i trofæbøgerne som „Tropical Whitetail“.

Udbredelse: ?

Levested: Skove, sumpe, åbne områder med adgang til krat, også kulturlandskaber. Ligeledes træffes den i kuperede områder.

Beskrivelse: Mellemstor hjort med en kropsvægt på indtil 140 kg, en skulderhøjde på indtil 1,10 meter og en kropslængde uden hale på 2,40 meter. Stor hvid hale, pelsen rødbrun om sommeren, blågrå om vinteren. Talrige ender på det sabelformede gevir.

Jagtmetoder: Pürschjagt, anstandsjagt fra hochsitz, samt drivjagt.

Jagtbar i: I alle regioner hvor den forekommer. Ingen specielle artsbeskyttelse.