Wapiti | Læs om art og jagt på denne kæmpe hjort
« Tilbage

Elk/Wapiti

Videnskabeligt navn: Cervus canadensis

Underarter: De underarter, som er blevet beskrevet af autorer stemmer ikke overens med dem i rekordbøgerne. Alligevel beskrives de nedenstående: Der findes i alt 7 underarter, hvoraf 4 lever i Asien og 3 i Nordamerika: 1. Amerikansk Wapiti (Cervus c. canadensis [syn.roosevelti, manitobenis, nelsoni]): Alaska, Cana- da, USA. 2. Merriam-Wapiti (Cervus c. merriami): Arizona, Ny-Mexico, Texas, Nord-Mexico. 3. Dværg-Wapiti (Cervus c. nannodes): Det vestlige og centrale Californien.

Levested: Halvåbne skove, bjergenge (om sommeren), bakkede landskaber, dale og sletter.

Beskrivelse: Meget stor hjort med rødbrunt skind, meget lyst gulligt “spejl", som er trukket helt op om halespid- sen. Mørkebrunt hoved, hals og skulderblade, sammen med de 3 første ribben med ringe pels på hals. Gevir er middelstort, som ved kronhjort og med todimensional krone. Vægt indtil 500 kg, kropslængde uden hale indtil 2,50 meter, skulderhøjde indtil 1,60 meter.

Jagtmetode: Pürsch, til hest, med hunde, jagt ved hjælp af lokkekald i brunsten.

Jagtbar i: I alle regioner, hvor vildtarten forekommer (undtagelse: C. c. nannodes).