Læs om jagt på sikahjort i Oceanien her
« Tilbage

Sikahjort (Oceanien)

Videnskabeligt navn: Cervus nippon

Underarter: Af 10 beskrevne underarter findes 2 i den Indopacifiske region: 1. Cervus n. taiouanus: Taiwan, indført til England. 2. Cervus n. soloensis: Jolo-Øerne, Sulu-Archipel.

Levested: Skovområder med tæt underskov.

Beskrivelse: Middelstor Hjort med en kropsvægt på maximalt 130 Kg, samt en skulderhøjde indtil 115 cm. Kropslængde, indtil 190 cm. Pelsen er i sommerperioden rødbrun med hvide pletter, mens den er sort/mørkebrun i vinterhalvåret. Hjorte virker mørkere p.g.a. mudder og snavs i brunstperioden. Halen er middellang og spejlet der er hvidt, slås ud ved forstyrrelser. Geviret får sjældent mere end 8 sprosser.

Jagtmetode: Pürschjagt eller anstandsjagt. Sikahjorten er ofte meget sky og er mest aktiv i skumrings- og dæmringstimen.

Jagtbar i: England. Ingen speciel artsbeskyttelse i områder hvor den er indført. Den østasiatiske population er under streng national beskyttelse.

Tilbud på jagtrejser

Gør som 1000-vis af andre jægere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få rejsetilbud samt jagtrelaterede nyheder direkte i din indbakke

  • Gode tilbud på jagtrejser
  • Info om jagt i udlandet
  • Ekslusive afbudsrejser