Asiatisk Ulv | Få information om denne ulv her
« Tilbage

Ulv (Asien)

Videnskabeligt navn: Canis lupus

Underarter/Udbredelse: Af 7 underarter, 3 underarter i den asiatiske del af den Holarktiske region: 1. Alm. Ulv (Canis l. lupus): Ural til centrale Rusland. 2. Steppeulv (Canis l. campestris): Stepper i Centralasien. 3. Tundraulv (Canis l. albus): Taiga- og Tundraregion Asiens.

Levested: Åbent skovland, tundra, større skove, bjergskove.

Beskrivelse: Ulven minder om en meget stor Schäferhund og opnår en vægt på 90 Kilo, skulderhøjde på 100 cm, samt en kropslængde uden hale på 160 cm. Fodaftrykket er i sammenligning med hundens, smallere, men i reglen større. Ørene er altid oprejste. Farven er grå til gråbrun, til tider rødbrun i sommerpels.

Jagtmetoder: Pürsch, anstand ved lokkemad, Lapjagt eller drivjagt.

Jagtbar i: Rusland Washingtonkonventionens liste I: for populationer i Bhutan, Indien, Nepal og Pakistan. Washingtonkonventionens liste II for alle andre asiatiske populationer.