Yak | Læs om denne bjerglevende vildokse her
« Tilbage

Yak

Videnskabeligt navn: Bos mutus

Underarter: Ingen

Udbredelse: Xizang-plateauet (Tibet) og tilgrænsende højland, nord for Astin Tagh- bjergene, i øst til Gansu-Qinhai-grænsen (Kina).

Levested: Alpin tundra i højder mellem 4.000 og 5.000 meter. Domesticerede former, varierer i farverne og bruges som lastdyr og forsyner lokalbefolkningen med kød, mælk og andre produkter.

Beskrivelse: Denne vildokse er tilpasset de store højders bidende kulde med en langhåret sort pels. Kropsvægt op til 800 Kg ved en længde på 3,50 meter og en skulderhøjde på op til 2 Meter.

Jagtmetoder: Tidligere fra hest og Pürsch. I dag fredet.

Tilbud på jagtrejser

Gør som 1000-vis af andre jægere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få rejsetilbud samt jagtrelaterede nyheder direkte i din indbakke

  • Gode tilbud på jagtrejser
  • Info om jagt i udlandet
  • Ekslusive afbudsrejser