« Tilbage

Dåhjort/Dåvildt (Europa)

Videnskabeligt navn: Cervus dama

Underarter: Mesopotamisk dåvildt (C.d.mesopotamica)

Udbredelse: Dåvildtet kommer oprindeligt fra Lilleasien men lever i dag på fri vildtbane eller i hegn over hele Europa.

Levested: Skov gerne med kraftig underskov ofte i forbindelse med agerland. Dåvildt har stor forkærlighed for det åbne land.

Beskrivelse: Stor hjorteart, der opnår en skulderhøjde på op til 120 cm og en vægt på 100 - 150 kg. Dåvildtet findes i fire farvevariationer: Hvid, gulbrun, mørkebrun og sort hvor de brune farver betragtes som almindelige. Normaltfarvet dåvildt har langs siden og på ryggen en række hvide pletter. I modsætning til det øvrige store hjortevildt i Europa (med undtagelse af White-tailed Deer) har dåvildtet en lang hale. Geviret der normalt i hjortens fjerde leveår antager skovlagtig facon betegnes først som halvskuffel, og i hjortens femte leveår hvor geviret normalt første gang er fuldt udviklet som fuldskuffel.

Jagtmetode: Pürsch, anstand eller drivjagt.

Jagtbar i: I hele sit udbredelsesområde (en del steder i hegn).

Luk

Har du tilmeldt dig vores nyhedsbrev?

  • Modtag EKSKLUSIVE tilbud på jagtrejser
  • Få spændende information om jagtrejser
  • Bliv gjort opmærksom på særlige afbudsrejser