« Tilbage

Elg/Moose (Nordamerika)

Videnskabeligt navn: Alces alces

Underarter: Alces a. gigas: Alaska (USA), Vestyukon, det nordlige British Colombia (Canada). Alces a. americana: Central-Ontario, Newfoundland (Canada), Maine (USA), centrale og sydlige British Columbia. Alces a. shirasi: Sydalberta (Canada), Idaho, Wyoming, Montana (USA).

Levested: Åbne, ofte tundra lignende landskaber i den nordlige del. Skove med sumpe og søer længere sydpå.

Beskrivelse: Den største hjorteart med karakteristisk udseende. Vægt indtil 800 kg, skulderhøjde indtil 2,30 meter, kropslængde indtil 3,50 meter. Mørkt sortbrunt skind, lysere ben, Rosenstokkene sidder på siden af kraniet, geviret er ofte skovlagtigt, med delte for og hovedskovle, talrige ender på yderanten af skovlen, meget hængende overlæbe, hjort med udpræget strubesæk.

Jagtmetode: Pürsch, kaldejagt ved brunsten, anstand, til hest.

Jagtbar i: I hele udbredelsesområdet.

Luk

Har du tilmeldt dig vores nyhedsbrev?

  • Modtag EKSKLUSIVE tilbud på jagtrejser
  • Få spændende information om jagtrejser
  • Bliv gjort opmærksom på særlige afbudsrejser