Nordamerikansk Moskusokse | Læs om art og jagt her
« Tilbage

Moskusokse (Nordamerika)

Videnskabeligt navn: Ovibus moschatus

Underarter/Udbredelse: på Polarcirklen på den nordlige halvkugle. 1 underart i Nordamerika: Alaska- Moskusokse (Ovibus m. moschatus): Alaska, Canada (Indført til Nunivak Øerne (Alaska).

Levested: Tundraen i det høje nord.

Beskrivelse: Lille vildtkreatur med en vægt på indtil 410 kg, skulderhøjde indtil 1,50 meter og en kropslængde indtil 2,50 meter. Skindets farve er brunligt med lange silkeagtige hår, som når næsten ned til ho- vene. De brede, flade horn med fremadrettede ender ligger tæt ind til kraniet.

Jagtmetode: Pürsch og anstand bag skærm.

Jagtbar i: Alaska, Canada, Grønland