Læs om jagt på den specielle sabel oryx her
« Tilbage

Sabel Oryx

Videnskabeligt navn: Oryx dammah

Underarter: Ingen.

Udbredelse: Chad, Niger, Mali og Sudan.

Levested: Semi-ørken og ørkenområder i Nordafrika.

Beskrivelse: Stor antilope (180-200 kg.) med kompakt krop. Farven er hvid-beige uden de for oryxantiloper så kendte sorte aftegninger langs bugen og i hovedet. Halsen antager en næsten rustrød farve, der stopper hvor hovedet begynder. Yderligere kendetegnes den med at have børsteagtige hårvækster ved ørespidserne.

Jagtmetode: Jages i Afrika næsten udelukkende fra bil, da den er meget svær at pürsche.

Jagtbar i: Har til dato været jagtbar i Sudan på special-licenser men er på nuværende tidspunkt næsten udryddet. Da Chad i 1997 genåbnede for trofæjagt har man forventninger til at den igen kan jages i Chad i meget begrænset omfang. Arten er jagtbar i flere amerikanske stater.