Jagt på fasan foregår i Frankrig, Ungarn og Skotland
« Tilbage

Fasan, Pheasant

Videnskabeligt navn: Phasianus coachicus

Underarter: Der er omkring 30 underarter, fordelt på 5 grupper: Den Kaukasiske fasan, Hvid-vinget fasan, Mongolske fasan, Tarimske fasan og den Kinesiskse fasan

Udbredelse: Hører til i Asien, men er blevet udbredt mange andre steder, særligt i Europa, hvor den er almindelig.

Levested: Holder til på landjorden i skove, hegn og marker

Beskrivelse: Mandlige fasaner har mange farver, da fasaner i Europa har er et resultat er mange forskellige indførte underarter. Almindeligvis er kroppen dækket med lyse, guldfarvede, kobberrød eller kastanjebrune farver, hovedet er grøt/blåt med røde vattler, med en lille karm og røde vattler. Nogle eksemplarer har en hvid krave. De har en lang, brun hale, som er sortstribet. Fasanen bliver 60-89cm i længden (halen er næsten 50 cm). Hunnerne og unge fasanaer har en flettet, brun fjerbeklædning og måler 50-63 cm i længden (inklusive en hale på omkring 20 cm)

Jagtmetode: Haglbøssejagt, pürsch.

Jagtbar i: England, Frankrig, Ungarn, Skotland