Lichtensteins Hartebeest | Læs om dets karakteristika
« Tilbage

Hartebeest, Lichtensteins

Videnskabeligt navn: Alcelaphus b lichtensteini

Underarter: Er selv en underart af Alcelaphus buselaphus

Udbredelse: Tanzania, Congo, Mozambique, Zambia, Zimbabwe og Angola.

Levested: Åben bush og græssletter.

Beskrivelse: Mellemstor antilope, der vejer ca. 170 kg og måler 120 - 140 cm over skuldrene. Skindfarven er lys brun. Hornene der er de mindst kraftige hos Hartebeesterne har tværgående riller. De starter med at antage lyrefacon. Øverst i lyren bøjer hornene vinkelret bagud langs ryggen hvilket giver dem et meget specielt udseende (krumningerne på hornene er de mest markante hos nogen hartebeest art.

Jagtmetode: Pürsch eller sporjagt med trackere.

Jagtbar i: Tanzania, Zambia og Sydafrika (jagtfarme).

Tilbud på jagtrejser

Gør som 1000-vis af andre jægere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få rejsetilbud samt jagtrelaterede nyheder direkte i din indbakke

  • Gode tilbud på jagtrejser
  • Info om jagt i udlandet
  • Ekslusive afbudsrejser