Læs om jagten på den karakteristiske Nyala antilope
« Tilbage

Nyala

Videnskabeligt navn: Tragelaphus angasi

Underarter: Ingen.

Udbredelse: Sydafrika, Mozambique, Zimbabwe, Zambia og Malawi.

Levested: Tæt bush og i krat langs floder og vandløb.

Beskrivelse: Middelstor antilope på 110 - 130 kg og en højde på 110 - 120 cm. Pelsfarven er gråbrun med hvide og lysebrune aftegninger. Nyalaen har ca. 11 hvide tværstriber. Nyalaen kendetegnes yderligere ved at have en kraftig "manke" der starter under hagen og strækker sig hele vejen langs bugen til bagbenene. Yderligere har den også som mange af de andre "tragelapher" en strittende hårstribe ned langs ryggen. Hornene der minder om bongoens (blot tyndere) har en snoning.

Jagtmetode: Anstand eller sporjagt med trackere.

Jagtbar i: Sydafrika, Mozambique og Zimbabwe.