Den nordamerikanske ren | Info om art og jagt her
« Tilbage

Ren/Caribou (Nordamerika)

Videnskabeligt navn: Rangifer tarandus

Underarter: Der findes 10 underarter på den nordlige halvkugle af polarcirklen, som dog ikke stemmer overens med de målinger og placeringer der er beskrevet i trofæ-bøgerne. De tre vigtigste underarter be- skrives nedenstående. Afvigelser fra trofæmålingerne vil så vidt muligt blive respekteret: 1. Nordamerikansk Caribou (Rangifer t. caribou): Alaska, Canada fra Alaskas grænse til Newfoundland. 2. Alaska-Caribou (Rangifer t. granti): Alaska 3. Grønland ren (Rangifer t. groenlandicus): Nord- og Vestgrønland.

Levested: Tundra, undertiden nåleskove i norden (Woodland Caribou).

Beskrivelse: Stor hjorteart, med en vægt indtil 300 kg, skulderhøjde indtil 1,30 meter og en kropslængde uden hale indtil 2,20 meter. Om sommeren er skindets farve chokoladebrunt med hvidlig hals og skul- derblade frem til de 3 første ribben, om vinteren er den næsten hvid, især oppe nord på. Begge køn bærer gevir. Trofæet har halvskovlagtige udbredte sprosseender med talrige ender og en ud- videt øjesprosse, en såkaldt sneskovl, som regel delt op til flere steder.

Jagtmetode: Pürsch eller anstand bag skærm, til hest.

Jagtbar i: Alaska, Canada, Grønland, Europa