Få information om jagt på den europæiske sikahjort
« Tilbage

Sikahjort (Europa)

Videnskabeligt navn: Cervus nippon

Underarter: Mantchurisk sika (Cervus n.mantchuricus)

Udbredelse: Irland, England, Skotland, Danmark, Sverige, Tyskland, Østrig, Schweiz, Rusland.

Levested: Foretrækker tætte skovbevoksninger.

Beskrivelse: Mellemstor hjorteart, der opnår en skulderhøjde på op til 110 cm og en vægt på 100 - 130 kg. Farven på pelsen er forrskellig fra sommer til vinter. Sommerpelsen er brun med tydelige hvide pletter. Vinterdragten gråbrun uden pletter. Geviret opnår op til 8 ender hos Cervus nippon hos Cervus mantcuricus er det ikke ualmindeligt med 10 eller flere. Sikaen er indført fra Asien til Europa. Sikaen er upopulær på mange skovdistrikter i Europa, da den ofte forvolder skader på skoven.

Jagtmetode: Pürsch eller anstand. Jagt på sika er meget svær i de lande, der kun tillader jagt fra solopgang til solnedgang da sikaen er meget sky og ofte kun kommer frem efter mørkets frembrud.

Jagtbar i: I hele sit udbredelsesområde i Europa.

Tilbud på jagtrejser

Gør som 1000-vis af andre jægere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få rejsetilbud samt jagtrelaterede nyheder direkte i din indbakke

  • Gode tilbud på jagtrejser
  • Info om jagt i udlandet
  • Ekslusive afbudsrejser