Sjakal / Side-stribed jackal | Information om jagt her
« Tilbage

Sjakal, Side-stribed Jackal

Videnskabeligt navn: Canis adustus

Underarter: Ingen.

Udbredelse: Fra Centralafrika og sydpå til det nordlige Namibia og Botswana samt det sydlige Mozambique.

Levested: Åben bush og græssletter.

Beskrivelse: Mindre rævelignende dyr der vejer ca. 10 kg og måler 45 cm overskuldrene. Pelsfarven er gråbrun med lyst bryst og hvid halespids. Langs siden har den en mørk stribe.

Jagtmetode: Pürsch eller anstand ved et ådsel. Nedlægges ofte i forbindelse med løve- og leopardjagt eller blot som sidegevinst i forbindelse med antilopejagt.

Jagtbar i: Samtlige lande i Afrika med trofæjagt.