VÆLG OPHOLD
JAGTOPHOLD 4 DAGE
PRIS 9.495,- Kr.

Bukkejagt i Frankrig

Vi har nu haft mange jægere på vore franske bukkerevirer og resultaterne er særdeles tilfredsstillende. Alle melder om en tæt bestand af gamle bukke, stærke trofæer og god jagtorganisation. På området nedlægges der hvert år mange stærke bukke i medaljeklassen, hvoraf en del er guldmedaljebukke

Højdepunkter

 • Særdeles tilfredsstillende resultater
 • Tæt bestand af gamle bukke, stærke trofæer og god jagtorganisation
 • Smukt, frodigt og afvekslende terræn, kuperet med ”bløde bjerge”, skov, græsenge og lidt landbrug
 • Nedlægges hvert år mange stærke bukke i medaljeklassen – en del er guldmedaljebukke

4 dage fra 9.495,- Kr.

Vi har nu gennem de sidste mange sæsoner haft et voksende antal jægere på vore franske bukkerevirer og resultaterne er særdeles tilfredsstillende. Alle melder om en tæt bestand af gamle bukke, stærke trofæer og god jagtorganisation i et forrygende flot landskab. På områderne nedlægges der hvert år mange stærke bukke i medaljeklassen, hvoraf en del er guldmedaljebukke.

Jagtområder

Vores jagtområder ligger i Gers, men også i Pyrénées Atlantiques. Områderne er beliggende i et smukt, frodigt og afvekslende terræn, kuperet med ”bløde bjerge”, skov, græsenge og lidt landbrug. Områderne er beliggende fra 1½-3 timers kørsel syd for Toulouse. Jagttrykket er begrænset og der er gode muligheder for bukkejagt, hvor man kan nedlægge gamle og også ganske stærke bukke.

Attraktioner

Udover jagten er det også et interessant område af Frankrig. Her hvor landet er”smallest” er der kun ca. 200 km til både Atlanterhavet og Middelhavet. Der er mange spændende gamle byer og slotte, f.eks. Toulouse, berømte Lourdes samt Pau, og lilleput landet Andorra er også tæt på. Og ikke mindst er den skønne mad og de gode vine alene en rejse værd. Også for evt. ikke jagende del af familien vil dette være en meget attraktiv destination idet der er mange attraktioner og masser af aktivitetsmuligheder.

Jagten

Den optimale periode for bukkejagten er i juni, juli og frem til d. 10 august.

Det er muligt for 3-4 jægere at jage på samme tidspunkt, og man kan vælge at jage enten 1:1 eller 2:1. Ved jagtføring 1:1 kan der maksimalt deltage 2-3 jægere. Jagten er en blanding af anstand og pürsch. De franske jagtførere er erfarne, men man må ikke forvente, at de alle kan tale andre sprog end fransk.  Men som i så mange andre lande, er jagt jo et ganske internationalt ”sprog”. Dog taler jagtlederen Julien engelsk.

Lejeriffel

Det er muligt at leje riffel af vores franske partner. Han tilbyder b.la. Blaser R8 prof. succes i kaliber 30.06 med en kvalitetskikkert fra Zeiss. Ønsker man at medbringe sin egen riffel, skal man være opmærksom på at vores partner kræver at man skyder med lyddæmper.

Fly

Det enkleste er at flyve til Toulouse, og her kan man så enten leje en bil eller vi kan organisere at jagtlederen sørger for afhentning i lufthavnen i Toulouse og transfer til jagtreviret. Vi er naturligvis gerne behjælpelige med at booke flyrejsen.

Hvis man gerne vil tilbringe nogle flere dage i denne del af Frankrig og evt. også vil medbringe familien, vil vi klart anbefale at man lejer en bil.

Jagtberetninger

 

James på bukkejagt i Frankrig

Hvem siger, at Frankrig kun er for kærester? Det er også for jægere!

En af fordelene ved jagt i Europa er eksponeringen til historie. Jeg fik min første smag af europæiske jagt serveret med et strejf af historie, da jeg blev stationeret i Tyskland med den amerikanske hær i begyndelsen af ​​1970'erne. Jeg fandt ud af, at jeg nød det og er siden blevet set trampende omkring på kontinentet siden da. De bedste tidspunkter for bukkejagt er i foråret eller den tidlige sommer (april til begyndelsen af ​​juni) og igen i brunsten, sidst i juli og begyndelsen af ​​august.

Mine seneste udflugter har været til Frankrig. Første gang i oktober, mens den anden var i juni. Før jeg ankom, var alt hvad jeg vidste om fransk jagt parforce-jagten efter hjorte samt den franske kærlighed til vildsvinejagt. Området var jo trods alt Gallien før det blev Frankrig – kendt fra Asterix og Obelix! Jeg besvarede en annonce fra Diana Jagtrejser for et par år siden, hvilket førte til en 3-dages bukkejagt nær provinsbyen Auch efterfulgt af et par dage midt i Pyrenæerne på jagt efter kronhjort. To år senere kom jeg tilbage efter bukke med håbet om også at nedlægge et vildsvin.

Jeg fik mere historie end jeg kunne fordøje samt nogle af de mest mindeværdige jagtoplevelser i mit liv i Frankrig. Sydfrankrig, ofte med Pyrenæerne i baggrunden. Det historiske mix i dette område er en blanding af baskerne, regionerne Béarn, Baskerlandet, Aquitaine (før og efter den romerske erobring), kongeriget Navarre og Gascogne. Tilføj hertil et par berømte konger fra Pau, den gode kong Henrik 4. af Frankrig og kong Karl Johan af Sverige (f. Jean Bernadotte), og du får en historisk "suppe", der er næsten for tyk til at spise. Som topping kan man tilføje Mann-familien-sagaen, der flygtede fra nazisterne ved at klatre over Pyrenæerne. Du har nu en suppe til alle årstider.

På min første tur landede jeg i Toulouse, Airbusens hjemby, for at jage buk på de kuperede marker nær Auch. Tidspunktet var efter kornhøsten og dermed ikke en almindelig periode for bukkejagt, men bestanden af bukke var god og jagten var vellykket. På den anden tur var jeg i Pau. De to kongers hjemby. Min guide hentede mig om morgenen, hvorefter vi kørte en kort tur gennem området Poudenx og til mit hotel. Igen nød jeg stor fransk gæstfrihed, et rent, komfortabelt opholdssted og god mad.

Aftenen tilbragte jeg på en aftenpürsch med Frederic (jagtføreren). Vi gjorde et kort stop for et lave et testskud. Den sad ca. 10 cm for højt, men jeg tænkte det var okay, i betragtning af at jeg havde skudt med Suzukiens kølerhjelm som anlæg. Men da tiden kom, skød jeg forbi på den første buk. For højt. Tilbage til skydebanen. Denne gang skød jeg to skud. Sad 15 cm for højt. Jeg justerede kikkerten et par gange, og så sad den lige i skabet. Heldigvis var der ingen yderligere problemer.

Dette område havde meget mere vegetation end området ved Auch. Her var egeskove, små enge og marker. Perfekt rådyr-habitat. Vi så mange dyr, dog langt flere råer end bukke. Vi formåede endda en aften at opdage en gruppe vildsvin i skovkanten. Jeg nedlagde et stort eksemplar, men det var en so uden tænder. Heldet var ikke med mig. Nogle gange er heldet med dyret, andre gange med jægeren. Indtil nu troede jeg at heldet var med mig, men sådan var det ikke.

Arbejdsopgaver gjorde at Frederic var nødt til at tage tilbage til sin butik, hvorefter guiden Lucas overtog som jagtfører. Dagen før havde han set en stor buk, og han ville have mig med, for at se om vi kunne finde den. Vi pürschede over en kilometer, måske to. Hele tiden op ad bakke gennem skoven. Vi kom til en række små enge og mindre majsmarker. Majsen var omkring 30 cm høj. Pürschen foregik særdeles forsigtigt. I det høje enggræs så Lucas ørerne af en buk. En då. Hun så os, men kunne ikke få færten af os og satte sig derfor igen. Ingen buk rejste sig.  

På kanten af ​​kornmarken skød skoven ud i marken, nærmest som en tange. Dette sted blev vores “stand” med udsigt mod øst. Solen var lige gået ned. Da Lucas første gang afsøgte majsmarken med kikkerten, blev han ret tændt og satte hurtigt skydestokken op. I mellemtiden kunne jeg også se bukken. Dyret befandt sig mellem nogle majsrækker. Jeg kunne ikke se dens krop, men der var masser af opsats, der stak op. Jeg satte riflen i skydestokken og sagde til Lucas; "OK. Få ham op.". Lucas råbte. Intet skete. Han råbte igen og højere. Bukkens ører bevægede sig. Lucas råbte nu virkelig meget højt og så var der bevægelse. Jeg vidste af erfaring, at selv hvor atletisk, yndefuldt og hurtigt et rådyr er, så rejser det sig ikke hastigt op fra søvn. Først kom dyret på forben, så oprejst, hvorefter den strakte sig. Denne gang var lykkens gudinde med mig. Bukken stod op. Skuddet var velplaceret, og dyret var nede.

I 48 år med bukkejagt var bukken der lå foran mig den bedste, jeg nogensinde havde set - endsige at have skudt. En gammel buk, med kraftige og tykke, atypiske sprosser. En drømmebuk, som kun kommer én gang i livet!

 - James Lowell Males

Geir i Frankrig

Af | 21 Apr,2024 |

Vi hadde en flott tur til Frankrike i weekenden. Været var spesielt pent, med opp mot 30gr på eftermiddagen. Litt varmt for en noe overvektig nordmann. Jeg regnet med at det kunne bli litt svært å finne noen pene bukker så sent i sesongen. Jaktområdene var også minsket kraftig inn. Men med god hjelp av en god jaktfører; Christopher fikk jeg skyte 4 bukker, hvorav den ene var en riktig god bukk.

Mvh
Geir

Walter Mygil på bukkejagt i Frankrig

Min bukkejagt i Frankrig var ”gennemsyret” af fantastisk flot naturområde med bukkebiotopper man som jæger kun kan drømme om – afvekslende frodigt terræn (skov, mark, eng og remise). En meget velforbedret samt faglig og menneskelig dygtig fransk jagtguide, der kendte sit terræn og sine bukke uagtet at det samlede område ”dækkede” landområder med tilknytning til 14 byer. Lejet jagtriffel og –kikkert af god kvalitet. Hyggelig indkvartering på landhotel med tæt tilknytning til ejerne, hvor service og forplejning absolut ikke fejlede noget. Revirets beliggenhed indenfor 1 times kørsel til både Spanien og Atlanterhavet muliggør i rigt omfang at ”fruen” kan medtages og fælles ferie kan integreres.

På alle måder en super god jagtoplevelse, jeg kun kan anbefale.

Venlig hilsen
Walter Mygil

Prisen inkluderer

 • 3 dages jagt
 • 4 dages ophold med helpension i delt dobbeltværelse
 • Fransk jagtlicens
 • Transport under jagten

Prisen inkluderer ikke

 • Flyrejse til Toulouse
 • Trofæafgifter
 • Transfer Toulouse - jagtområde, eller evt. lejebil
 • Leje af riffel € 60,- pr. dag
 • Drikkepenge
 • Drikkevarer
 • Jagtrejse- og afbestillingsforsikring
 • Trofæpræparation og hjemsendelse af trofæ, € 60,- pr. buk
 • EU-ansvarsforsikring DKK 79,-
 • Alt hvad der ikke er nævnt under "prisen inkluderer"

Trofæprisliste

Råbuk op til 104,9 CIC point      € 700,-
Råbuk over 105 CIC point          € 900,-

Evt. ekstra afskydninger afregnes til Diana efter endt jagt.

Pris for ledsager som deltager på jagten DKK 595,- pr. dag

HAR DU SPØRGSMÅL?

Thomas M. Sørensen

Telefon: (+45) 63 21 43 00

Erik Pedersen Brinkmann

Telefon: (+45) 63 21 43 17

Tilbud på jagtrejser

Gør som 1000-vis af andre jægere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få rejsetilbud samt jagtrelaterede nyheder direkte i din indbakke

 • Gode tilbud på jagtrejser
 • Info om jagt i udlandet
 • Ekslusive afbudsrejser