VÆLG INDLOGERINGSDATO
*Vi tager forbehold for at den valgte dato er ledig.
JAGTOPHOLD 4 DAGE
PRIS 8.590,- Kr.

Kronhjortejagt i Milicz

Populært statsrevir med en super indkvartering. Rigtig god hjortejagt med gode muligheder for stærke hjorte. Meget professionel jagtorganisation. Læs mere om kronhjortejagt i Polen

Højdepunkter

 • 16.334 hektar stort revir
 • Årlig afskudsplan: 170 stk. kronvildt – heraf 46 hjorte
 • Gennemsnittet af nedlagte brunsthjorte ligger mellem 5-7 kg i gevirvægt
 • Rigtig dejlig indkvartering hos jagtførsteren i reviret af meget god standard. Stor og velplejet have/park omkring huset

4 dage fra 8.590,- Kr.

Det er forbundet med stor jægermæssig prestige at nedlægge en moden kronhjort, og sådan har det været til alle tider! Kronhjorten er den ubestridte konge af Europas vildt – det trofæ som alle europæiske jægere brænder mest for at hænge på deres væg.  Har man én gang oplevet hjortenes brunst for fuld udblæsning, forstår man hvorfor. Kronhjorten er kraftfuld, graciøs - tilmed majestætisk – og klart det mest imponerende dyr i vore skove. Selvfølgelig skal man som europæisk riffeljæger prøve kræfter med dette vildt – gerne flere gange!

Vi råder over en bred vifte af de absolut bedste statskovsrevirer i det vestlige Polen, som kan tilbyde kronhjortejagt i topkvalitet. Statskovsrevirerne har veluddannede, erfarne og ansvarsbevidste jagtførere, som hver især råder over deres eget område på revirerne, hvilket de kender så godt som deres egen bukselomme. Jagten foregår oftest som pürschjagt eller som anstandsjagt fra skydetårne, der er placeret optimalt i forhold til kronvildtets færden under brunstperioden. Der jages to gange om dagen, fra tidlig morgen før solopgang og igen eftermiddag/aften omkring solnedgang. Ofte vil det være muligt at kombinere jagten med jagt på råbuk, hvis reviret har flere tilbage i afskydningsplanen, samt jagt på vildsvin.

Selve jagten på en kronhjort er ekstremt attraktiv – både på grund af den store udfordring, det er at bringe sig på skudhold af en kapital hjort, men også på grund af de mange traditioner, der omgiver jagten. Ganske enkelt en oplevelse for livet! Du kan jage efter prisliste eller til fastpris – vi har både stærke og mindre kapitale hjorte til afskydning. Der er noget for enhver smag og pengepung!

En jagtrejse til Polen gør kronhjortejagt både nemt, bekvemt, billigt og sikrer samtidig en fantastisk naturoplevelse. Det er længe siden at kronhjortejagt i Polen blev populært - og det er der en grund til! Kronhjortejagt i Polen er en oplagt mulighed for både nye og erfarne jægere der vil være sikker på en god oplevelse.

Jagtberetninger

 

Kæmpe jubilæumshjort !

Jubilæumshjorten

Igennem rigtig mange år har jeg besøgt reviret MILICZ 67 – Kubryk i Polen, og jeg tænker ofte tilbage på mange og spændende jagtoplevelser – sammen med Jurek, Jozef, Wojtek, Maciej og Karo. Jeg har altid nydt min jagtferie her og har knyttet mange venskaber med andre jægere. Opholdet i jagthuset – med fremragende forplejning og venlige medarbejdere – har altid ført mig tilbage til dette fantastiske jagtrevir, hvor lange pürsch og mange ophold i hochsitz – med og uden jagtheld - har givet mig et jagtligt fædreland nr. 2. Jagten på skovens konge – kronhjorten – trækker mig magisk til Kubryk, igen og igen. Jeg har nedlagt meget kronvildt på reviret – små hjorte, bedre hjorte samt meget stærke hjorte, og jeg sender min store tak til DIANA Jagtrejser og til alle dem, jeg har måttet jage med gennem alle årene.

Den 13. september 2020 startede jeg bilen for igen at køre til Milicz. Efter ankomsten til jagthuset hilste jeg på jagtførster Maciej samt nogle jagtvenner fra Münsterland, som jeg har truffet på Milicz tidligere. De havde allerede nedlagt hjort. Der blev hurtigt pakket ud, idet Maciej havde travlt og pressede på for at komme afsted på jagt. Vi kørte ud på en del af reviret, som jeg kendte fra tidligere år, men hvor jeg ikke havde jaget før. Vi tog plads i et lille drivjagtstårn, hvor der kun lige var plads til os begge. Vi er slet ikke for tidligt på plads, for efter ganske kort tid gør Maciej tegn til mig – det er bevægelse i buskadset. Vi kan kun se enderne på geviret, da hjorten kommer gennem terrænet, men pludselig kommer han ud på engen ca. 350 meter væk og står helt frit og brøler. Vi har nu mulighed for at bedømme hjorten – det er en stærk og moden hjort med et stort udlæg. Den prøver at holde sammen på sin rudel og render frem og tilbage, men den kommer ikke tættere på. Så pludselig går alt meget hurtigt – hjorten og hinderne trækker ind i det tætte 2 meter høje buskads og er hele tiden i bevægelse. Hjorten driver hinderne tættere og tættere sammen. Vi kan nu se de øverste ender af geviret. Jeg er klar med riflen og venter på, at hjorten skal komme fri. Den brøler stadig og skifter plads, mens den driver hinderne frem og tilbage. Pludselig – på 175 meter – står han halvvejs fri, og jeg kan lade skuddet gå. Hjorten tegner godt og forsvinder efter 50 meter ind i buskadset. Vores lille tårn vakler en del, også Maciej var blevet ramt af jagtfeberen. Efter en kort og anspændt ventetid forlader vi tårnet for at lede efter hjorten. Det er svært i den tætte bevoksning, men der ligger han!  Så står vi der foran den nedlagte kronhjort – en hjort med et udlæg og størrelse som på en wapiti. Vi er overvældede over størrelsen på geviret på den gamle, stærke og modne kronhjort. Vi har nu brug for lidt ro. Jeg tænder en cigaret, mens Maciej henter hjælp til at få bjerget hjorten. Ladt alene tilbage med kronhjorten bliver det langsomt mørkt – det er en herlig aften, vildsvinene trækker forbi mig i vildnisset, og ænderne flyver tilbage til søerne. Efter 1,5 timer kommer Maciej tilbage med Wojtek og Karo – begge betragter hjorten og er begejstrede. Jeg er sikker på, at alle er enige om, at der ligger en særlig stærk brunsthjort. Det er allerede mørkt, men hjorten skal brækkes, bjerges og køres tilbage til jagthuset. Her venter man allerede på os med et stort knæk og bræk, parade, snak og fest. Det bliver en lang aften.

Jeg har nu tid og bruger de næste dage på at jage med kameraet. Også jægerne fra Münsterland fik nedlagt hjorte. Alle er spændte på at se, når hjortene kommer tilbage fra præparatoren. Selv en jagtferie får en ende, men inden afrejse skal hjortene vejes og bedømmes, og der skal skrives protokol.

Et utroligt jagtresultat: 11 år gammel, gevirvægt 10,37 kg, stanglængde 114 cm, rosenkrans 28,1 cm =  237,62 CIC-points !!

Maciej overrækker mig en guldmedalje - vi er begge rørte og vil aldrig glemme denne fantastiske jagtoplevelse, og jeg kan rejse hjem med min jubilæumshjort for 25 års jagt i Polen på revir Milicz. Jeg takker igen jagtførster Maciej samt hans jagtførere Wojtek og Karo for en uforglemmelig jagtoplevelse og tager afsked i håbet om et snarligt på gensyn  - alle ved godt helbred.

Knæk og bræk
Dieter Peschke

Staffan i Milicz

It was well organised and run under the management of the forester and very professional guides. I had booked 10 outings and one stag. After 6 outings I had 19 observations and 3 shooting opportunities out of which I was able to stalk a bronze medal stag. As we stayed at the forester´s house I could enjoy the nice park and parade from my window. The stay was very comfortable with good service (including a good interpreter) and excellent company out of which a Geman hunter was returning for the 22nd time, which is as good a testimony as anybody can get!

Best regards

Staffan

Ola, Hans, Ove, Håkon og Frank i Milicz

Våre forventninger er på nytt innfridd. Overgangen fra et delvis vinterkledt Trysil til full sommer i Polen er stor, og det er en fornøyelse å pyrsje seg gjennom grønne enger og viltrike skoger på jakt etter vårbukker og villsvin. Polen er et eldorado for lidenskapelige jegere og vår perle er Milicz. Takk til Diana og våre polske venner for et supert opphold, herlige naturopplevelser og god jakt. Vi kommer tilbake neste år.

Jegerhilsen fra Ola, Hans Roger, Ove, Håkon og Frank

Mico og Anne Marie på bukkejagt i Milicz

4. august drog afsted drog Mico og jeg fra Bjerringbro mod Milicz i det sydvestlige hjørne af Polen på en 3 dages bukkebrunsttur. Som altid Mico som jæger og jeg som ledsager.

Vi havde derned en 10 timers køretur uden kø eller problemer overhovedet og med interessante kig undervejs bl.a. til det 212 m høje Sky Tower og den smukke motorvejsbro i Wroslav. Hjemad holdte vi dog to gange i kø ved Berlin, så her lagde vi en time til.

Selve jagten på reviret var meget velorganiseret. Førsteren Maciej havde et imponeret kendskab til sit revir og sine bukke. For mig som ledsager var der en fin afveksling mellem pürsch, sidde i tårn og kørsel. Kørsel rundt på reviret i de små landsbyer giver altid et interessant indblik i det polske liv på landet.

Mico skød 4 bukke og et vildsvin, så for første gang vi har været afsted, var der gevinst på alle jagter. Vi valgte at sove længe den sidste morgen. Bukkene blev nedlagt både med skud fra tårn og lange skud på skydestok. Under jagten var det en fornøjelse at se omhyggeligheden fra Maciej med at skyde det rigtige. Det var også dejligt at se og føle den oprigtige interesse, når vildtet var nedlagt. Især en polsk ’bronze ’ buk og en ældre banditbuk vakte glæde hos os alle.                                                                                    

Den første aften var Maciej syg, og en kollega var vores guide. Efter bukken var nedlagt blæste han over det. En meget smuk oplevelse på en dejlig sensommer aften.Rigtig jagtstemning

Indkvarteringen var rigtig fin. Vi havde et dejligt stort dobbeltværelse med eget badeværelse. Maden var meget polsk, hvilket vi sætter stor pris på. Vi var de eneste gæster, men blev fint underholdt af en ung og velorienteret tolk, som velvilligt svarede på alle vores spørgsmål omkring reviret, området og Polen.

Alt i alt havde vi en rigtig dejlig tur med gode oplevelser både for jæger og ledsager, og reviret kan varmt anbefales. 

Generelle betingelser for Polen 2020/2021

Tillæg for enkeltværelse
Hvis ikke andet er aftalt, bliver vore kunder normalt indkvarteret i flersengsværelser. I den forbindelse er det meget vigtigt at bemærke, at man bliver  opkrævet for enkeltværelsestillæg, hvis:
• man tilmelder sig individuelt
• man er alene
• der rejser et ulige antal jægere
• man tildeles enkeltværelse på stedet - UANSET ÅRSAG
• man sover alene i flersengsværelse
• man bestiller enkeltværelse 

Transport under selve jagten
Der er de fleste steder aftalt fastpris for kørslen i reviret under jagten. Prisen er pr. jæger, uanset om man får stillet ”eget” køretøj til rådighed eller ej. Priserne varierer fra 40-60 Euro pr. jæger pr. dag. 

Jagten
I Polen foregår al individuel jagt med jagtføring 1:1, dvs. at hver jæger har sin egen jagtfører. Jagtføreren er ansvarlig for at udvælge og frigive vildtet, men det er til enhver tid den udenlandske jæger, der efter frigivelsen beslutter, om han/hun vil skyde eller ikke. Jagtføreren vil altid gøre sit bedste for at imødekomme jægerens evt. ønsker, men det er altid personen bag riflen, der har det endelige ansvar. 

Ekstra jagtdag
I tilfælde af, at man ønsker at forlænge opholdet med en eller flere dage, skal det i hvert tilfælde aftales med os eller med tolken under opholdet. I enkelte tilfælde er forlængelse ikke muligt. 

Afbrydelse af jagtophold
Forlader man af den ene eller anden grund reviret før tid, vil der ikke finde tilbagebetaling sted for de ydelser, man herved ikke har modtaget. 

Ekstra måltider
Overskrider man opholdet med et enkelt måltid, bliver man opkrævet kr. 160,-. Overskrider man opholdet med 2 måltider, beregnes dette som 1 ekstra dags ophold. 

Hunde
Medbringer man egen hund opkræves kr. 60,- pr. dag. Opmærksomheden henledes på, at ikke alle revirer accepterer, at hund medbringes. For indførsel kræves gyldigt hundepas, og hunden skal kunne identificeres ved læsbar øretatovering eller chipmærke. 

Tolk
Tolk er obligatorisk på samtlige revirer, og man kan ønske hjemmefra, om man ønsker engelsk eller tysktalende tolk. På nogle revirer er tolken = jagtchefen eller jagtfører. 

Aftaler
Aftaler mellem DIANA’s kunder og personale/jagtförster på revirerne vil ikke blive accepteret under nogen former. Enhver jagtgæst hæfter for underskrevet protokol - uanset ”private” aftaler, det være sig mundtlige eller skriftlige. 

Trofædepositum
På vore prislistejagter vil der på bekræftelse/faktura blive opkrævet et trofædepositum, som efterreguleres efter hjemkomst ud fra den konkrete afskydning. Depositum er som følger:

Kronhjort DKK 7.000,-
Råbuk DKK 1.500,-
Dåhjort DKK 3.500,-
Vildsvin DKK 1.500,-
Muflon DKK 7.500,-
Drivjagt DKK 3.000,-


Vildt nedlagt i fredningstiden
Det polske ministerium har indført gebyrer for vildt nedlagt i fredningstiden.
Gebyrerne er som følger:

Kronvildt zloty 5.800,-
+ 2.000 zloty for trofæ op til 5,5 kg
+ 7.000 zloty for trofæ over 5,5 kg 

Dåvildt zloty 2.300,-
+ 1.500 zloty for trofæ op til 2,6 kg
+ 3.000 zloty for trofæ over 2,6 kg

Sikavildt zloty 5.500,-
+ 1.000 zloty for trofæ op til 2,0 kg
+ 2.500 zloty for trofæ over 2,0 kg 

Råvildt zloty 2.000,-
+ 1000 zloty for trofæ op til 430 g
+ 5.000 zloty for trofæ over 430 g

Muflon zloty 1.800,-
Vildsvin zloty 2.300,-
Øvrige arter zloty 1.000,- 

Nedlægges vildt inden for jagttiden men uden jagtførerens tilladelse, betales trofæafgiften + 100% strafgebyr. 

Protokol
Vi opfordrer alle vore jægere til at overvære vejning og opmåling i forbindelse med underskrivning af protokol – uanset hvilket arrangement man har købt. DIANA godkender ingen klager som følge af, at en jæger af den ene eller anden grund medbringer hele hovedet, og trofæets vægt herfor bliver ansat. Medbringer man hele hovedet af en keiler, går man ud fra, at den synlige del af tænderne udgør 1/3 af den totale længde. Normalt vejes og opmåles trofæerne 24 timer efter afkogning, med mindre vildtet nedlægges i slutningen af opholdet. Såfremt en jæger forlader stedet tidligere end 24 timer efter trofæet er kogt af og rengjort, er det den våde vægt, der bliver ført til protokols, og der vil ikke være mulighed for fradrag i prisen – uanset omstændighederne. Enhver jæger på vore revirer hæfter for det underskrevne i protokollen. Skulle man af en eller anden grund have anledning til at anføre klage/reklamation over jagten, opholdet el.lign., SKAL dette fremgå af protokollen, ligesom der i protokollen skal stå, hvis man påtænker at fremsende klage til os efter hjemkomsten. Ellers har vi ingen mulighed for at behandle klagen efter hjemkomst. Bemærk at du med din underskrift hæfter 100 % for det i protokollen anførte. 

Endelig afregning
Den endelige afregning finder sted, når DIANA modtager protokollen fra Polen, hvilket kan tage op til 4-6 uger, uanset om der er tale om tilbagebetaling eller ekstra opkrævning. Evt. ekstra opkrævning er forfalden i løbet af 10 dage – også selvom man har valgt at efterlade trofæ, skind osv. i reviret for senere eftersendelse/afhentning. Vær opmærksom på, at såfremt nødstedt vildt affanges og senere påføres protokollen, hæfter jægeren for dette og vil blive opkrævet for det med den endelige opgørelse. 

Alkohol
Det er et lovkrav, at samtlige jagter bliver oplyst til politiet senest 7 dage inden jagtens påbegyndelse - med angivelse af nøjagtige datoer for jagten samt indkvarteringsadresse. Dette betyder, at der kan komme uanmeldt kontrol. Det, man vil checke, er, om alle papirer er i orden, samt om jægerne går på jagt med alkohol i blodet. Promillegrænsen for kørsel i Polen er 0,0%, og det samme gælder, når man fører jagtvåben. 

Kalibervalg
De polske regler siger følgende:
RÅVILDT: På 100 meter skal kuglen have en anslagsenergi på 1.000 joule.
ANDET VILDT: På 100 meter skal kuglen have en anslagsenergi på 2.000 joule. 

Driv-/trykjagter
Vi gør opmærksom på, at det kun er tilladt at benytte sigtekikkert på max. 3 gange forstørrelse til driv- og trykjagter. Variable kikkerter, som kan stilles ned til 3 gange forstørrelse eller derunder, er tilladt. Det vil sige, at fx 2,5-10 gange forstørrelse er tilladt. Kikkerter med fast forstørrelse på mere end 3 er ikke tilladt. Ifølge den polske lovgivning, SKAL jægeren på drivjagt have mindst 2 elementer i tøjet i fluorescerende farver - dvs. gul eller orange. 

Drikkepenge
Det er normalt at give lidt drikkepenge til sin jagtfører, til tolken samt i køkkenet. Hvad man giver er helt op til én selv. 

Fuldmånekalender 2020/21
10. januar
09. februar
09. marts
08. april
07. maj
05. juni
05. juli
03. august
02. september
01. oktober
31. oktober
30. november
30. december
28. januar
27. februar
28. marts

Jagttider 2020/21  

Råbuk 09.05.-30.09.
Rå/lam 01.10.-17.01.
Kronhjort 21.08.-28.02.
Kronkalv 01.09.-28.02.
Kronhind 01.09.-17.01.
Dåhjort 01.09.-28.02.
Dåkalv  01.09.-28.02.
01.09.-17.01.
Vildsvin hele året
Muflonvædder 01.10.-28.02.
Muflonfår/-lam 01.10.-17.01.
Ræv 30.05.-31.03.
Grævling 01.09.-30.11.
Mårhund hele året
Vildand 15.08.-21.12.
Vildgæs (Vestpolen) 01.09.-31.01.

 

Prisen inkluderer

 • 4 dages ophold (kat. ”S”) med helpension
 • 4 dages kronhjortejagt med egen jagtfører (8 pürsch)
 • Afskydning af 1 kronhjort til og med 4,99 kg (ved fastprisarrangement)
 • Tilbagebetaling v. ikke nedlagt/ikke anskudt kronhjort DKK 7.700,- (ved fastprisarrangementet)
 • Tilbagebetaling hvis kronhjort anskydes DKK 3.900,- (ved fastprisarrangementet)
 • Alle gebyrer og licenser
 • Afkogning af trofæer

Prisen inkluderer ikke

 • Hvis den nedlagte hjort vejer over 4,99 kg, betales differencen iht. nedenstående trofæprisliste 
 • Endelig afregning af trofæafgifter
 • Kørsel under jagten, PLN 341,- pr. jæger/dag
 • Ekstra jagtdag DKK 1.995,-
 • Ophold uden jagt/ledsager, pr. dag DKK 895,-
 • Tillæg for enkeltværelse pr. jæger/dag DKK 190,-
 • Tolk pr. person / dag (1 dag er pligtig, rest frivilligt - skal bestilles i forvejen):
  - v. 1 jæger DKK 1.180,00 
  - v. 2 jægere DKK 590,00 
  - v. 3 jægere DKK 450,00 
  - v. 4 jægere DKK 315,00 
 • EU-ansvarsforsikring DKK 79,- (obligatorisk)
 • Rejseforsikring
 • Afbestillingsforsikring
 • Drikkepenge
 • Indkøb af kød:
  - Råvildt     DKK 60,00 pr. kg.
  - Vildsvin    DKK 31,00 pr. kg.
  - Andet vildt DKK 44,00 pr. kg.
  Indkøb af råt skind, DKK 155,- pr. kg.
  Indkøb af skind fra ræv og mårhund, DKK 350,-.
  Fra muflonvædder DKK 1220,- og muflonfår/lam DKK 720,-

Diana Jagtrejser har indgået et samarbejde med Europæriske ERV, og er glade for både at kunne tilbyde dig en ideel rejseforsikring til dækning på din jagtrejse samt en afbestillingsforsikring i tilfælde af, at du må aflyse rejsen på grund af sygdom.

Ønsker du at tegne en rejse- eller afbestillingsforsikring gennem Diana Jagtrejser, kan du kontakte din rejsekonsulent eller vores support på telefon 62 20 25 40 eller sende en mail til info@diana.dk

Trofæprisliste

Ved prislistearrangementet afregnes nedlagt vildt iht. følgende prisliste:
Kronhjort:
Spidshjort        DKK    4.100,00
0p til 2000 g    DKK    4.100,00
2001-2499 g    DKK    7.160,00
2500-2999 g    DKK    9.350,00
3000-3499 g    DKK  10.590,00
3500-3999 g    DKK  12.770,00
4000-4499 g    DKK  13.390,00
4500-4999 g    DKK  14.000,00
5000-5999 g    DKK  14.600,00 + DKK 31,50 pr. 10 g over 5000 g
6000-6999 g    DKK  17.750,00 + DKK 62,30 pr. 10 g over 6000 g
7000-7999 g    DKK  23.980,00 + DKK 100,20 pr. 10 g over 7000 g
Fra 8000 g       DKK  34.000,00 + DKK 146,00 pr. 10 g over 8000 g
Anskydning      DKK    7.795,00
Hinder og kalve DKK 640,-

Også mulighed for afskydning af vildsvin iht. følgende prisliste:
Keiler: 
140 mm - 159 mm DKK 5.190,-
160 mm – 199 mm DKK 5.790,-
+ DKK 152,25 pr. mm over 160 mm
200 mm og derover DKK 11.880,-
+ DKK 182,85 pr. mm over 201 mm

Afskydningsafgiften for keiler under 140 mm samt for unggrise og smågrise beregnes efter vægt og udgør: 
Smågrise og unggrise:

Op til 29,99 kg DKK 850,00
30-49,99 kg DKK 1.700,00

Unggrise, keiler:

50-79,99 kg DKK 3.290,00
Keiler, unggrise fra 80 kg DKK 3.650,00

Anskydning af smågrise,
unggrise, keiler DKK 1.100,00

Der gives følgende rabat på vildsvin:
25% rabat på alle vildsvin til og med 13,9 cm tænder
25% rabat på keilere fra 14 cm og opefter

 

Kurs pr. 15/1-2024

HAR DU SPØRGSMÅL?

Anne Fick

Telefon: (+45) 63 21 43 15

Joakim Pedersen

Telefon: (+45) 63 21 10 26

Tilbud på jagtrejser

Gør som 1000-vis af andre jægere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få rejsetilbud samt jagtrelaterede nyheder direkte i din indbakke

 • Gode tilbud på jagtrejser
 • Info om jagt i udlandet
 • Ekslusive afbudsrejser