Kronhjort i Europa | Læs om vildtarten europæisk kronhjort
« Tilbage

Kronhjort/Kronvildt (Europa)

Videnskabeligt navn: Cervus elaphus

Underarter: For Europa har vi medtaget følgende underarter: Østeuropæisk kronhjort (C.e.montanus) Corsikansk kronvildt (C.e.corsicanus)

Udbredelse: Kronvildtet findes i de fleste europæiske lande.

Levested: Skov, agerland, mose og hedearealer. Findes i både lavland, højland og bjerge.

Beskrivelse: Stor hjorteart, der opnår en skulderhøjde på op til 150 cm og en vægt på 100 - 200 kg. Farven på pelsen er forskellig fra sommer til vinter. Sommerpelsen er rødbrun mens vinterpelsen ergråbrun. Geviret har fra 2 og normalt op til 12 - 16 ender.

Jagtmetode: Pürsch, anstand eller drivjagt.

Jagtbar i: I hele sit udbredelsesområde.

Tilbud på jagtrejser

Gør som 1000-vis af andre jægere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og bliv blandt de første til at få rejsetilbud og nyheder direkte i indbakken

  • Modtag eksklusive tilbud på jagtrejser
  • Få spændende information om jagtrejser
  • Bliv gjort opmærksom på særlige afbudsrejser