VÆLG OPHOLD
JAGTOPHOLD 6 DAGE
PRIS 124.995,- Kr.

Bezoarjagt i Tyrkiet

Bezoar ibexen er den største af medlemmerne i Ibex-familien, og Tyrkiet er et af de få lande, hvor denne imponerende ibex kan jages. Licenserne er få og meget eftertragtede.

Højdepunkter

 • Tyrkiet er et af meget få lande, hvor ibexen kan jages
 • Vores partner råder over førsteklasses koncessioner omkring Antalya og i det østlige Tyrkiet
 • Fysisk krævende jagt
 • Trofægennemsnitsstørrelsen i jagtområdet veksler mellem 95 og 120 cm

6 dage fra 124.995,- Kr.

Er du bjergjæger? I så fald vil den udfordrende jagt på den største ibex af dem alle – bezoar ibexen – helt sikkert falde i din smag! En stor bezoar buk bærer typisk et trofæ, som måler fra 90 og helt op til 135 cm. Tyrkiet er et af de meget få lande, hvor bezoar ibexen er jagtbar og vor partner råder over første klasses koncessioner omkring Antalya og i det østlige Tyrkiet. Brunsten, som falder i november og december, foretrækkes af mange jægere, men praktiske erfaringer over de seneste sæsoner har vist, at januar til marts også byder på udmærket jagt på bezoar ibex. Det giver sig selv, at denne bjergjagt forudsætter en god fysisk kondition.

Bezoar-ibex er en mellemstor og jagtligt meget interessant ged. De store bukke vejer mellem 70 og 80 kg, med en skulderhøjde på 80-90 cm.

Ophold under jagten vil enten være på en pension eller et lille hotel og af og til benyttes også ganske primitive bjerghytter.

Jagtperioden er fra 1. august til 31. december samt fra 1. januar til 31. marts. I august og september må man regne med en svær jagt, idet ibex i de varme måneder søger højt op i bjergene.

Vore jægere flyver til Istanbul, og derfra videre med indenrigsfly. Her bliver man afhentet i lufthavnen af en repræsentant fra vor samarbejdspartner og kørt ud i reviret.

Jagtberetninger

 

Arne i Tyrkiet

Af | 20 Jul,2024 |

Nu er der forløbet en måned siden hjemkomst fra Tyrkiet, og de mange indtryk har efterhånden printet sig fast i min hukommelse. Som I ved, er det min anden tur til Tyrkiet, da stort set alt mislykkedes på den første tur i marts 2015 - men sådan er jagt jo. På denne tur lykkedes stort set alt - og sådan er jagt jo også med mellemrum.
 
Jeg blev som aftalt hentet i lufthavnen af Mehmet og vi kørte til hotellet. Den første morgen var vi tidligt ude i bjergene. Mehmet havde nemlig spottet en god Ibex et par dage forinden. Desværre var alt pakket ind i tåge, så sigtbarheden var bare ca. 50 m. Efter 1 times venten, forlod vi stedet for at prøve lykken andet sted. Vejret ændrede sig gradvis i løbet af dagen, og regnen tog til. For at sige det mildt, så blev det et vejr, man ikke engang lukket sig hund ud i.
Som tiden gik, havde jeg da også i mit stille sind afskrevet 1.dagen - men det skulle gå anderledes.

Hen under aften klarede det en smule op, og Mehmet foreslog, at vi tog tilbage til bjerget, hvor vi startede om morgenen. Inden vi nåede så langt, gjorde vi et kort ophold og spottede en bjegside, hvor en gruppe hundyr (Ibex) opholdt sig - ca 500 m fra os. Mehmet oplyste, at han tidligere havde set et god Bezoar-buk på stedet, men han var tilsyneladende ikke at se. Netop som vi ville fortsætte turen, så jeg "min" Bezoar stå på bjergtoppen, som en anden konge og spejde ned mod dalen, hvor vi stod. Det var dog nok hundyrene han var interesseret i - trods afstanden mellem dem var ca 1 km. Vi kunne straks konstatere, at det var en skudbar buk, så nu var det bare at håbe.


Der gik ikke mange minuttet før han startede nedstigningen. Langsomt men sikkert kom han nærmere. Mellem adskillige stop under nedstigningen, havde vi mulighed for at betragte ham. Han var utrolig flot. Både horn og pels var super. På et tidspunkt gjorde han stop  med bredsiden til. Stod med forbenene hvilende på klippen højt. Skal - skal ikke - afstanden var 560 m. Jeg tænkte NEJ det er 1. jagtdag - vi har jo maser af tid. Til alt held kom han nærmere, men så forsvandt han pludselig i det stenede terræn. Han dukkede op 10 minuttter senere sammen med en anden buk, der var en anelse mindre. Sammen løb de nu bort fra os, hen over bakkekammen og forsvandt. Nu skulle der tages en beslutning.

Vi løb alt vi havde lært over stok og sten og nærmede os det sted, hvor se sidst var spottet. Pludselig så vi igen begge Bezoar-bukkene, som stod samlet. Heldigvis med focus på andet end os. Afstand 296 meter. Så nu skulle det være. Desværre var der ingen mulighed for fast anlæg, da skudvinklen var 50 gr. opad.
Læg an på min skulder sagde Mehmet. Og så startede udfordringen. Mehmet stod alt andet end roligt. Op og ned  og frem og tilbage, plus en smule stress da det hele skulle gå stærkt. Jeg fik dog afgivet et forsvarligt skud - mente jeg i mit indre. MEN alt jeg så efter skudafgivelse var et dyr der skyndsomt løb op ad bjerget. FANDENS OSSE tænkte jeg. De andre incl. Mehmet jublede - hvad var det lige, jeg ikke havde opdaget. Den gik ned i knaldet - den ligger deroppe, blev jeg fortalt. Den Bezoar du så løbe bort fra stedet var den mindste.

Puuuhaa.

Efter nogen klatren kom vi endelig derop. Ganske rigtig. Han lå der mellem klipperne. Smuk og dejlig som jeg havde set ham i kikkerten. Så først nu kunne min jubel bryde løs.

Et punktum var sat - min Bezoar Ibex var i hus. Med reb og liner blev han senere bjærget over floden og kom sikkert hjem. Nu er der bare at vente. Vente til han dukker op i Danmark så Martin kan komme igang. Han skal fuldmonteres. Og pladsen i jagtstuen er fundet. Tak for en dejlig tur til Tyrkiet til alle implicerede parter. Hjemvendt med dejlige minder i bagagen.
 
Mange hilsner fra
Arne Engholm

Flemming i Tyrkiet

Af | 20 Jul,2024 |

Vi har begge haft en rigtig god tur i et fantastisk jagt område med bjerg jagt når det er bedst, vi har skudt nogle (syntes vi selv) rigtig flotte trofæer som vi hver i sær er glade for og ser frem til at få hjem på et tidspunkt...!!!

Tak for en god tur og hurtig og effektiv hjælp til om bookning af biletter til hjem turen, som altid en fornøjelse når tingene fungerer, det er det der giver uforglemmelige minder/oplevelser som giver lyst til nye eventyr.....!!!

Med venlig hilsen

Flemming Wilhelmsen

Prisen inkluderer

 • 5 dages jagt 1:1
 • 6 dages ophold med helpension
 • Transport under jagten, transfer lufthavn-revir t/r
 • Alle jagtlicenser og afgifter
 • Trofæafgift for 1 Bezoar Ibex op til 105 cm

Prisen inkluderer ikke

 • Trofæ over 105 cm, afregnes med € 220,- pr. cm
 • Fly København – Tyrkiet t/r ca. kr. 3.000,-
 • Veterinærpapirer € 100,-
 • CITES € 450,-
 • Skinning € 300,-
 • Tillæg for enkeltværelse € 40 pr. nat
 • Hjemsendelse af trofæer, ca € 1000,-
 • Afbestillingsforsikring / rejseforsikring
 • Drikkepenge
 • EU-ansvarsforsikring kr. 79,-

Såfremt man ikke får chance (350m) til eller afgiver skud til Bezoar, tilbagebetales EUR 3.300,- (ved specialtilbud, tilbagebetales EUR 1.500,-) 

Alternativt kan der genbookes jagt i indeværende jagtsæson, dog ikke marts, til EUR 3.500,-

Tilbud på jagtrejser

Gør som 1000-vis af andre jægere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få rejsetilbud samt jagtrelaterede nyheder direkte i din indbakke

 • Gode tilbud på jagtrejser
 • Info om jagt i udlandet
 • Ekslusive afbudsrejser