VÆLG OPHOLD
JAGTOPHOLD 12 DAGE
PRIS $46,995

Brunbjørn- og ulvejagt i Alaska

Drømmejagten for alle jægere som drømmer om Alaska og den øde vildmark - kæmpe brunbjørne og fantastiske naturoplevelser

Højdepunkter

 • Stå ansigt til ansigt med kæmpe brunbjørne
 • Jagt i Alaskas vildmark
 • Spektakulær natur 
 • Jagtoplevelser for livet

12 dage fra $46,995

Brunbjørnen (Ursus arctos) anses som en af verdens mest eftertragtede storvildtarter, og betragtes som den ultimative jagtoplevelse for en jæger. De største hanbjørne kan nå en størrelse på over 10 fod (3 meter) og veje op til 500 kg eller mere. De gamle hanbjørne er meget intelligente og de har en fantastisk lugtesans, samt en utrolig evne - nærmest en "sjette sans" - for at fornemme fare. Derfor er jagten på disse store brunbjørne også en af de mest ultimative udfordringer man kan stille sig selv som jæger. 

Alaska Peninsula National Wildlife Refuge er hjemsted for nogle af verdens største brunbjørne og en af de største og sundeste bestande, ikke mindst på grund af områdets fremragende habitat med store dale med bærbuske og utallige åer og vandløb, hvor der om efteråret går tonsvis af laks igennem, til stor fornøjelse for områdets bjørnebestand. Vandløbene som strømmer igennem området, fortsætter ind i Bristol Bay som er hjemsted for verdens største laksebestand. 

Jagten

Brunbjørnejagterne arrangeres både om foråret og efteråret, men efter amerikansk lovgivning, må forårsjagterne kun finde sted i lige årstal (2024,2026, 2028 osv.) og efterårsjagterne i ulige årstal (2023, 2025, 2027 osv.)

 

Jægerne flyves ud i dalene fra hoved lejren, hvor man bor i traditionelle alaskanske teltlejre med det mest moderne udstyr. Derfra jager du og din jagtguide i skyggen af vulkaner og spektakulære bjerge og floder. 

Forårsjagt

15 dages jagtperiode - 10.-25. maj

Forårets brunbjørnejagter på Alaska-halvøen finder sted i lige årstal. Jagten finder sted som "spot and stalk", hvor man spotter op imod de øvre dalegange og bjergskråninger, for at finde de gamle hanbjørne som netop er kommet ud af deres hi og søger efter føde, samt hanbjørne på jagt efter hunbjørne at parre sig med. Om foråret er dagene lange med op til 18 lyse timer, hvilket giver massere af tid til at finde en passende størrelse bjørn. Man skal som jæger være forberedt på mange timers venten, hvor man spotter på lange afstande og venter på at den rigtige bjørn kommer frem. Vigtigst af alt, skal man være mentalt forberedt på at være utrolig tålmodig. Forårsjagten kan være fysisk krævende, men resultaterne er det hele værd! 

Efterårsjagt 

12 dages jagtperiode - 7.-18. oktober 

Efterårets brunbjørnejagter på Alaska-halvøen finder sted i ulige årstal. Ligesom forårsjagten, finder jagten sted som "spot and stalk", og tager udgangspunkt fra at man spotter fra et højt punkt i området med udkig over en lakseflod, et veksel eller et område med mange bærbuske og lignende, hvor bjørnene feder sig op inden deres vinterhi. Ligesom om foråret, skal man som jæger være forberedt på mange timers venten, hvor man spotter på lange afstande og venter på at den rigtige bjørn kommer frem. Vigtigst af alt, skal man være mentalt forberedt på at være utrolig tålmodig. 

Når den rigtige bjørn er spottet, har man oftest kun få minutter til nøjagtigt at bedømme størrelsen og kønnet på bjørnen, hvorefter der laves en plan for at komme på skudhold af bjørnen. Dette er bestemt en af ​​de mest adrenalinfyldte jagter du kan opleve!

Den enorme vækst og skønhed i dette jagtområde vil gøre et livslangt indtryk på alle de jægere, der jager her!

Jagtberetninger

 

John i Alaska

Jeg har været på bjergjagt i Sibirien, Spanien, Tyrkiet, Irland og Schweiz tidligere, så jeg vidste, at det er et krav at være fit, når man er skal på sådan en tur. Først trænede jeg ved at cykle på mouintain bike 1 gang om ugen ca 15 km(bor tæt på et skov med gode bakker), så 2 gange og de sidste måneder 3 gange om ugen. Den sidste måned gik jeg næsten hver dag en tur på 1 time i Rebild Bakker, op og ned af bakkerne og den sidste tid, med ca 20 kg i rygsækken. Resultatet på en bjergjagt kommer ikke af sig selv !

Det er en fantastisk jagt tur at tage til Alaska, det er ikke kun jagten, men i lige så stor grad turen derud, (der er langt), de mennesker man møder, og ikke mindst den storslåede natur man oplever. Et par timer efter jeg landede med Super Cupen (et lille fly der kan have piloten og  én passager ombord) så vi 2 ulve ikke langt fra telt lejren. Jeg havde udover Dall Sheep licens til både ulv og Caribou, men første prioritet var Dall Sheep, og så må man i øvrigt ikke jage den første dag men lander med flyet,  i Alaska.

Næste dags morgen begyndte vi opstigningen og blot efter 1 times vandring så jeg først 2, så 3, så 4 og til slut 5 Dall Sheep væddere. De var dog langt væk, og guiden Max fandt spotting scopet frem, for at vurdere, om der var en skud bar vædder imellem. Han mente der måske var én. Vi besluttede at gå op efter vædderne, og efter 7 timers hiking var vi på skudhold af vædderne. For at kunne jage Dall Sheep, skal man jage dem ovenfra og ned, så det var nødvendigt at være højere oppe end dyrene. De kan nemlig se lige så godt som når vi bruger en kikkert. Da deres fjender er ulve og bjørne, der altid kommer nedefra, er de ikke vant til at have fjender oppefra, og derfor har jægeren en chance når man jager på denne måde. Vi havde derfor været nødt til at planlægge, hvordan vi kunne komme på skudhold af dyrene, dog måtte vi vente på at de lagde sig ned for at tygge drøv.

Når først du begynder at gå i bjergene mister du hurtigt overblikket hvor dyrene findes. Vi var heldige at finde dyrene efter de 7 timers stalking, og øverst oppe på bjergkammen lå jeg nu og kunne skyde på 200 m afstand 45 grader nedad. Jeg skød på dyret hvor det lå ned, det har jeg aldrig prøvet før, men som Max sagde, så er det med at skyde, så snart chancen er der, for hvis vinden går mod dyret, er det forsvundet på et splitsekund, og man får max 1-2 chancer på en jagt tur til Alaska! Dall Sheepen trillede nu pludseligt 200-300 m ned af bjerget, wow, tænkte jeg, nu er mit trofæ totalt ødelagt.

Som det ses på eet af billederne er det meget stejlt der hvor vi skød fra, og vi måtte derfor gå en lille omvej på 4 timer for at komme ned til det nedlagte Dall Sheep. Fremme ved dyret kunne jeg se, at det eneste der var sket, var at eet af hornene var revnet lidt. Men ellers alt vel. Utroligt at det ikke var totalt ødelagt. Nu gik turen ned til teltlejren igen, for vi kunne ikke nå at skinne dyret samme dag, dagen var simpelthen for langt fremme. Nedturen tog 3 timer ! Fremme i teltlejren havde vi således nu vandret og stalket i 15 timer.

Vi havde købt en flaske whiskey til at fejre det nedlagte Dall Sheep med, men ingen havde kræfter til at tage en lille én, det gjorde vi så dagen efter, hvor det kun tog 12 timer at gå op for at skinne Dall Sheepen og tage kødet af kroppen og gå ned igen. De næste dage jagtede vi ulv, men så desværre aldrig ulv igen. Da caribou også var på licensen, prøvede vi også at finde en sådan, men dem vi så, fandt jeg for små i forhold til den caribou jeg nedlagde for et par år siden på Island.

Det betyd intet, jeg havde fået en meget flot Dall Sheep, som havde været min drøm i mange år.

Prisen inkluderer

 • 12 dages jagtophold (efterårsjagt) 
 • 15 dages jagtophold (forårsjagt) 
 • Jagtføring 1:1
 • Licens til 1 brunbjørn
 • Teltcamp
 • Mad og logi under jagten
 • Konserveringsforberedelse af bjørneskindet
 • Charterfly King Salmon – Meshik camp jagtområdet t/r (Pris USD 3000)
 • Alt transport i jagtområdet
 • Ulv kan nedlægges gratis

Prisen inkluderer ikke

 • Flyrejse t/r (København -Anchorage - King Salmon)
 • Hotel før / efter jagten om nødvendigt
 • Drikkepenge til jagtguide (ca. USD 3.000 - 3400 pr. jæger)
 • Konservatorarbejde
 • Hjemtransport af trofæ
 • EU-Ansvarsforsikring USD 10,00,- per person
 • Rejse- og afbestillingsforsikring
 • Alt som ikke er nævnt under "prisen inkluderer"

Rejseplan:      
Skandinavien – Anchorage - King Salmon

HAR DU SPØRGSMÅL?

Joakim Pedersen

Telefon: (+45) 63 21 10 26

Sten Sjögren

Telefon: 070-830 53 43

Erik Pedersen Brinkmann

Telefon: (+45) 63 21 43 17

Tilbud på jagtrejser

Gør som 1000-vis af andre jægere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få rejsetilbud samt jagtrelaterede nyheder direkte i din indbakke

 • Gode tilbud på jagtrejser
 • Info om jagt i udlandet
 • Ekslusive afbudsrejser