Brunbjørne og Grizzlies i Nordamerika | Få info om jagt
« Tilbage

Brunbjørn/Grizzly (Nordamerika)

Videnskabeligt navn: Ursus arctos

Underarter: 1. Alaska brunbjørn eller Kodiak bjørn (Ursus a. middendorffi): Kystregioner i det sydlige Alaska. 2. Grizzly (Ursus a. horribilis): Alaska (I landets indre regioner, hvor Alaska brunbjørnen ikke lever). Nord- og Nordvestcanada. USA: fra Montana over Idaho og Wyoming helt til Colorado, sydpå til Sonora, Mexico.

Levested: 1. Alaska brunbjørn: Kystområder, langs floder og nær øer, skove og åbne arealer ved søer. 2. Grizzly: Høje bjerge vestpå, Tundra områder nordpå.

Beskrivelse: 1. Alaska brunbjørn: Vægt indtil 800 kg, Skulderhøjde indtil 1,50 meter, Kropslængde 2,80 meter. (Fuld højde indtil næsten 3 meter.) Tydeligere pukkel på højeste del af ryggen, kortere kløer end Grizzly, skindets farve varierer fra gullig til mørkebrun, ofte sølvagtige hårspidser. 2. Grizzly: Vægt: Indtil 400 kg, Skulderhøjde indtil 1,10 meter, Fuld højde indtil 2,20 meter. Skindets farve varierer fra bleg gul til mørkebrun og næsten sort. Ofte med hvide hårspidser ("silvertip"). Lange kløer på forpoterne.

Jagtmetode: Pürsch og anstand ved udlagt lokkemad.

Jagtbar i: I næsten hele udbredelsesområdet. Brunbjørn fra British Columbia kan ikke indføres i EU

Tilbud på jagtrejser

Gør som 1000-vis af andre jægere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få rejsetilbud samt jagtrelaterede nyheder direkte i din indbakke

  • Gode tilbud på jagtrejser
  • Info om jagt i udlandet
  • Ekslusive afbudsrejser