VÆLG OPHOLD
JAGTOPHOLD 15 DAGE
PRIS $56,995

Brunbjørn på Kodiak Island

Drømmejagten for alle jægere som drømmer om Alaska og den øde vildmark - kæmpe brunbjørne og fantastiske naturoplevelser.

Højdepunkter

 • Stå ansigt til ansigt med kæmpe brunbjørne
 • Jagt på unikke Kodiak Island
 • Mulighed for at nedlægge brunbjørne på 9 fod eller større
 • Rigtig god bestand af brunbjørne
 • Vaske ægte vildmarkseventyr!

15 dage fra $56,995

Katmai Guide Service tilbyder fuldt guidede jagter på føderalt godkendt land på brunbjørn, mountain goat og sitka black tail deer på Kodiak Island. De tilbyder også brunbjørn og moose jagt Becharof National Wildlife Refuge (ligger ved den sydlige grænse af Katmai National Park) og Aniakchak National Monument & Meshik River Valley på Alaska Peninsula.

Jagtperiode:
- Forår: 20. april – 4. maj 2023
- Efterår: 25. oktober – 8. november 2023

Jagten:
En Kodiak brunbjørnejagt begynder med, at man ankommer til byen Kodiak på Kodiak Island. Outfitteren møder jægerne i lufthavnen, og tager dem med hen og får udstedet de nødvendige tilladelser og licenser. Herefter kan man benytte sig af nogle af de lokale ​​jagtbutikker for at købe ekstra udstyr man måske vil få brug for under jagten. Normalt overnatter man på et hotel i Kodiak den første dag, og flyver ud til jagtcampen den næste morgen.

I campen vil man blive orienteret om de kommende dages jagt, og man vil blive tildelt sin jagtguide (oftest jager man med 2 guider). Campen er beliggende kun 100 meter fra havet, og hovedlejren består af traditionelle Kodiak-style dobbeltvæggede telte og Weatherport-telte, som alle har diesel- eller propanvarmere, genereret elektricitet og komfortable senge. Lejren er meget komfortabel, og der bliver serveret førsteklasses mad, meget af det er friskfanget fra havet!

Transporten under jagten finder sted ved hjælp af 18-24 fods motorbåde, samt mindre jetbåde, som giver adgang til de små åer og vandløb. Hver morgen står man tidligt op, spiser en god morgenmad og benytter bådene til at komme til en af ​​områdets forskellige bugter, hvor man går i land og vandrer til en bakke eller et højt punkt, hvorfra man kan observere området og spotte bjørnene på lang afstand. Oftest vil man også se bjørne fra bådene, mens man sejler til de forskellige bugter, og hvis situationen er den rigtige, kan man gå i land og forsøge at komme tættere på bjørnen. Når den rigtige størrelse bjørn er lokaliseret, planlægger man en stalk for at komme til en skudchance. Store hanbjørne er ekstremt intelligente og kan være meget svære at komme tæt på. De har en fantastisk lugtesans, gode øjne og god hørelse. Der er mange faktorer, der indgår i planlægningen af ​​en vellykket pürsch, og tålmodighed er nøglen til succes. 

Som alle andre jagter kræver bjørnejagt især stor tålmodighed og vilje til at arbejde hårdt i al slags vejr. Man skal som jæger være villig til at bruge utallige timer på at gennemsøge landskabet med sin guide, selv under vanskelige vejrforhold.

Efter en endt jagtdag, kommer man tilbage til hovedlejren, hvor man normalt ankommer efter mørkets frembrud og spiser et solidt aftensmåltid og får en god nats søvn.

Det er også muligt at man overnatter i satellit-camps i de forskellige bugter eller dale. Dette kan give en kæmpe fordel i forhold til blot at bruge båden, især hvis du ved, at der er en stor bjørn i et bestemt område, eller hvis du vil have adgang til andre dele af området, hvor man ikke kan komme med båden. På denne måde kan man forøge sine chancer for at få en bjørn. I satellit campen vil man have sit eget telt at sove i.

Forårs- og efterårsjagt
Outfitteren bruger de samme camps og jagtområder til både forårsjagten og efterårsjagten. Den primære forskel mellem forårs- og efterårsjagt er, at man om foråret observerer bjørne der kommer ud af deres vinterhi, leder efter spor i sneen og ser efter store hanbjørne der er på jagt efter hunbjørne at parre sig med. Ofte vil bjørnene være på stranden og spise tang og andre ådsler, der skyller op.

I løbet af efteråret er bjørnene mere koncentrerede om åer og vandløb, hvor de fanger laks og spiser rødder og bær og forbereder sig på vinterhiet. Bjørnenes største bekymring om efteråret er at blive tyk nok til at overleve vinteren, hvorimod deres hovedmål om foråret er at parre sig.
Succesraten på store bjørne er lige store i begge sæsoner.

Oplevelsen af ​​at nedlægge en stor brunbjørn kan ikke beskrives – det skal opleves. Kodiak Island har en fantastisk natur og dyreliv med dets fantastiske maritime dyreliv, som inkluderer hvaler af alle arter, marsvin, sæler og søløver mm., krystalklart blåt vand og et rigt fugleliv, som alle kan opleves på daglig basis. En jæger, der er dedikeret og villig til at tage udfordringen op og jage den ikoniske brunbjørn, vil altid rangere denne oplevelse øverst på hans/hendes liste over jagtoplevelser.

Jagtberetninger

 

Prisen inkluderer

 • 15 dages jagtophold med jagtføring 1:1
 • Tag til 1 Kodiak brunbjørn
 • Jagtlicens (Non-Resident Alien)
 • Feltpræperering af skind/trofæ
 • Teltcamp / Mad og logi
 • Al transport i jagtområdet
 • Bidrag til "Hunters Preservation Fund"
 • "Land use fee" (Jagt på privat område)
 • Charterflyvning fra Kodiak - jagtcamp t/r (Pris USD 2000) 
 • Ulvelicens inkluderet

Prisen inkluderer ikke

 • Flyrejse t/r 
 • Hotel før og efter jagten 
 • Drikkepenge til jagtguiden (forventet USD 4500) 
 • EU-ansvarsforsikring DKK 79,-
 • Konservatorarbejde hjemtransport af trofæet
 • Alt andet som ikke er nævnt under "prisen inkluderer"

Diana Jagtrejser har indgået et samarbejde med Europæriske ERV, og er glade for både at kunne tilbyde dig en ideel rejseforsikring til dækning på din jagtrejse samt en afbestillingsforsikring i tilfælde af, at du må aflyse rejsen på grund af sygdom.

Ønsker du at tegne en rejse- eller afbestillingsforsikring gennem Diana Jagtrejser, kan du kontakte din rejsekonsulent eller vores support på telefon 62 20 25 40 eller sende en mail til info@diana.dk

HAR DU SPØRGSMÅL?

Joakim Pedersen

Telefon: (+45) 63 21 10 26

Sten Sjögren

Telefon: 070-830 53 43

Erik Pedersen Brinkmann

Telefon: (+45) 63 21 43 17

Tilbud på jagtrejser

Gør som 1000-vis af andre jægere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få rejsetilbud samt jagtrelaterede nyheder direkte i din indbakke

 • Gode tilbud på jagtrejser
 • Info om jagt i udlandet
 • Ekslusive afbudsrejser