VÆLG OPHOLD
JAGTOPHOLD 9 DAGE
PRIS $28,995

Mountain Goat på Kodiak Island

Her får du muligheden for at opleve Nordamerikas bedste jagt på Mountain Goat - En udfordrende jagt på den unikke Mountain Goat i fantastisk natur, sammen med Alaska Master Guide Outfitter Joe Klutsch

Højdepunkter

 • Unikke jagtområder på Kodiak Island
 • Stor bestand af Mountain Goat
 • Det ultimative vildmarkseventyr!
 • Fantastiske naturoplevelser
 • Mulighed for stærke trofæer (old age class billies)

9 dage fra $28,995

Tag på en fantastisk jagt efter sneged (Mountain goat), sammen med vores outfitter Joe Klutsch som har været master guide i Alaska siden 1992.

Jagten

Outfitteren tilbyder fuldt guidede jagter på føderalt godkendt land på Kodiak Island, hvor de er de eneste med tilladelse til at guide jægere. Det er muligt at jage Kodiak brunbjørn, Mountain Goat og Sitka Blacktail Deer i denne fantastiske og barske natur.

Dette jagtområde byder på noget af verdens bedste mountain goat jagt og enhver jæger der besøger dette sted, vil uden tvivl få et minde for livet !

Turen begynder med en indenrigsflyvning fra Anchorage til Kodiak Island, hvor man mødes med outfitteren i byen Kodiak og sammen køber de nødvendige jagtlicenser og tags på det lokale statskontor. Herefter flyver man med et charterfly til base campen, som er beliggende ca. 200 meter fra kysten. Her gennemgår man oppakningen sammen med guiderne, så man er sikker på at man har alt man behøver for en 7 dages jagt i bjergene. I de fleste tilfælde, vil man på en jagt som denne, få tildelt 2 guider pr. jæger, så man er flere om at kunne bære telte og mad mm., men man skal være forberedt på selv at bære alt sit udstyr/tøj osv. Derfor er det også vigtigt, at man som jæger er i god fysisk form. Jo mere fysisk forberedt man er til denne jagt, desto større er chancerne for succes.

Fra base campen, vandrer man ca. 2 miles (3-4 km) ind i bjergene. Herfra består campen af små 2-mands telte og maden vil hovedsagligt være frysetørret mad, som let kan pakkes. Når campen er sat op, kan jagten begynde og man forsøger at lokaliserer en stor vædder (billies). Mountain goats går normalt i mindre isolerede grupper på 2-4 dyr og de befinder sig oftest på stenbeklædte bjergsider.

Normalt er det ikke svært at skabe kontakt til en flok Mountain goats og man kan forvente at se et større antal hver dag, hvilket giver mulighed for at udpege den helt rigtige vædder til afskydning, med den rette alder og størrelse.

Enhver jæger der er villig til at acceptere udfordringerne ved en bjergjagt, vil uden tvivl få en jagtoplevelse for livet !

 

Kodiak Island 

Ligesom Alaska-halvøen tilbyder Kodiak Island en meget speciel naturoplevelse, samt et stort dyerliv med Kodiak-brunbjørnen, Mountain goat og Sitka Blacktail Deer. Der jages på føderalt godkendt land i Kodiak National Wildlife Refuge.

Den eneste måde at komme til jagtområdet er med indenrigsfly fly fra Anchorage, hvilket er en spektakulær rejse i sig selv.

Hoved campen er en traditionel Alaska camp, som ligger præcis ved kysten. Her vil du møde et rigt dyreliv, herunder sæler, hvaler, oddere, ræve, ørne og mange andre fuglearter. De spektakulære kystnære bjerge mødes med det krystalklare hav, og her er der rigeligt med fisk, herunder hellefisk, torsk, rockfish og krabber.

Man jager i mange kystnære bjergkæder til fods efter Mountain goat. Denne jagt beskrives som en traditionel bjergjagt, og vil stå som en af de mest mindeværdige jagter du nogensinde vil opleve. Som en bonus, vil det også være muligt at jage Sitka Blacktail-hjort, mod at man køber en licens på forhånd. 

Den frodige vækst og den den fantastiske natur i jagtområdet, vil gøre et stort indtryk på alle jægere som jager her.

Jagtberetninger

 

John i Alaska

Jeg har været på bjergjagt i Sibirien, Spanien, Tyrkiet, Irland og Schweiz tidligere, så jeg vidste, at det er et krav at være fit, når man er skal på sådan en tur. Først trænede jeg ved at cykle på mouintain bike 1 gang om ugen ca 15 km(bor tæt på et skov med gode bakker), så 2 gange og de sidste måneder 3 gange om ugen. Den sidste måned gik jeg næsten hver dag en tur på 1 time i Rebild Bakker, op og ned af bakkerne og den sidste tid, med ca 20 kg i rygsækken. Resultatet på en bjergjagt kommer ikke af sig selv !

Det er en fantastisk jagt tur at tage til Alaska, det er ikke kun jagten, men i lige så stor grad turen derud, (der er langt), de mennesker man møder, og ikke mindst den storslåede natur man oplever. Et par timer efter jeg landede med Super Cupen (et lille fly der kan have piloten og  én passager ombord) så vi 2 ulve ikke langt fra telt lejren. Jeg havde udover Dall Sheep licens til både ulv og Caribou, men første prioritet var Dall Sheep, og så må man i øvrigt ikke jage den første dag men lander med flyet,  i Alaska.

Næste dags morgen begyndte vi opstigningen og blot efter 1 times vandring så jeg først 2, så 3, så 4 og til slut 5 Dall Sheep væddere. De var dog langt væk, og guiden Max fandt spotting scopet frem, for at vurdere, om der var en skud bar vædder imellem. Han mente der måske var én. Vi besluttede at gå op efter vædderne, og efter 7 timers hiking var vi på skudhold af vædderne. For at kunne jage Dall Sheep, skal man jage dem ovenfra og ned, så det var nødvendigt at være højere oppe end dyrene. De kan nemlig se lige så godt som når vi bruger en kikkert. Da deres fjender er ulve og bjørne, der altid kommer nedefra, er de ikke vant til at have fjender oppefra, og derfor har jægeren en chance når man jager på denne måde. Vi havde derfor været nødt til at planlægge, hvordan vi kunne komme på skudhold af dyrene, dog måtte vi vente på at de lagde sig ned for at tygge drøv.

Når først du begynder at gå i bjergene mister du hurtigt overblikket hvor dyrene findes. Vi var heldige at finde dyrene efter de 7 timers stalking, og øverst oppe på bjergkammen lå jeg nu og kunne skyde på 200 m afstand 45 grader nedad. Jeg skød på dyret hvor det lå ned, det har jeg aldrig prøvet før, men som Max sagde, så er det med at skyde, så snart chancen er der, for hvis vinden går mod dyret, er det forsvundet på et splitsekund, og man får max 1-2 chancer på en jagt tur til Alaska! Dall Sheepen trillede nu pludseligt 200-300 m ned af bjerget, wow, tænkte jeg, nu er mit trofæ totalt ødelagt.

Som det ses på eet af billederne er det meget stejlt der hvor vi skød fra, og vi måtte derfor gå en lille omvej på 4 timer for at komme ned til det nedlagte Dall Sheep. Fremme ved dyret kunne jeg se, at det eneste der var sket, var at eet af hornene var revnet lidt. Men ellers alt vel. Utroligt at det ikke var totalt ødelagt. Nu gik turen ned til teltlejren igen, for vi kunne ikke nå at skinne dyret samme dag, dagen var simpelthen for langt fremme. Nedturen tog 3 timer ! Fremme i teltlejren havde vi således nu vandret og stalket i 15 timer.

Vi havde købt en flaske whiskey til at fejre det nedlagte Dall Sheep med, men ingen havde kræfter til at tage en lille én, det gjorde vi så dagen efter, hvor det kun tog 12 timer at gå op for at skinne Dall Sheepen og tage kødet af kroppen og gå ned igen. De næste dage jagtede vi ulv, men så desværre aldrig ulv igen. Da caribou også var på licensen, prøvede vi også at finde en sådan, men dem vi så, fandt jeg for små i forhold til den caribou jeg nedlagde for et par år siden på Island.

Det betyd intet, jeg havde fået en meget flot Dall Sheep, som havde været min drøm i mange år.

Prisen inkluderer

 • 7 jagtdage med jagtføring 1:1
 • Ophold teltcamp under jagten 
 • Mad og indkvartering under jagten
 • Licens til 1 Mountain goat
 • Feltpræparation af trofæer
 • Jagtlicens og alle gebyrer
 • Charterfly Kodiak - jagtcamp t/r (Pris USD 2000) 
 • Alle transporter i jagtområdet

Prisen inkluderer ikke

 • Flyrejse København - Anchorage – Kodiak t/r
 • Hotelovernatninger før og efter jagten (nødvendigt)
 • Mulighed for tilkøb af jagt på Blacktail hjort:
  - Tag/licens til Blacktail hjort USD 500
  - Trofæafgift på Blacktail hjort USD 5000
 • Drikkepenge til jagtguide (Forventet ca. USD 2000 - betales kontant)
 • Konservator arbejde og hjemtransport af trofæ
 • EU-ansvarsforsikring USD 10,00,-
 • Rejse- og afbestillingsforsikring
 • Alt som ikke er nævnt under "prisen inkluderer"

Mere

Jagtperiode: september - oktober

Rejseplan:          
København – Anchorage - Kodiak

HAR DU SPØRGSMÅL?

Joakim Pedersen

Telefon: (+45) 63 21 10 26

Sten Sjögren

Telefon: 070-830 53 43

Erik Pedersen Brinkmann

Telefon: (+45) 63 21 43 17

Tilbud på jagtrejser

Gør som 1000-vis af andre jægere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få rejsetilbud samt jagtrelaterede nyheder direkte i din indbakke

 • Gode tilbud på jagtrejser
 • Info om jagt i udlandet
 • Ekslusive afbudsrejser