Den afrikanske elefant | Læs om jagt på den her
« Tilbage

Elefant (Afrika)

Videnskabeligt navn: Loxodonta afrikana

Underarter: Forest Elephant (Loxodonta a. cyklotis) Pygmy Elephant (Loxodonta a. pumilio)

Udbredelse: De tre arters samlede udbredelsesområde: Hele Afrika syd for Sahara. Dog bør det nævnes at i Vestafrika lever elefanterne i dag i små isolerede bestande, og først fra Cameroun og østover kan man tale om sammenhængende bestande.

Levested: Træffes i de fleste typer terræn fra tæt bush til semi-ørken.

Beskrivelse: Elefanten er verdens største landlevende pattedyr. Den kan opnå en vægt på op til 6 tons og en højde målt over skuldrene på 4 m. Huden der er gråbrun med mange dybe folder er meget tyk. De tre elefant underarter er alle meget forskellige i størrelse og udseende: Bush Elephant (L.a.africana) er den største af de tre, med en vægt på op til 6 tons og en skulderhøjde på 4 m. Det er samtidig den af arterne med de største ører. Stødtænderne er kraftige og buer svagt fremefter. Forest Elephant (L.a.cyclotis) er den næststørste af arterne, med en vægt på op til 4 tons og skulderhøjde på 3 m. Den kendetegnes også på at have mindre og mere runde ører. Stødtænderne er tyndere og mere rette, men bliver i mange tilfælde længere end hos L.a.africana. Pygmy elephant (L.a.pumilio) er den mindste elefant underart med en vægt på op til 2 tons og en skulderhøjde på 1,8 - 2 m. Arten har som L.a.cyclotis mindre og mere runde ører. Stødtænderne er tynde, meget rette og samtidig korte. Den er samtidig kendt for at være den mest aggressive af de tre. Den sidste af de tre ovennævnte arter Pygmy Elephant anerkendes kun af få zoologer som en selvstændig underart. De fleste er af den mening, at der er tale om mutationer eller blot skovelefanter der har tilpasset sig livet i de tætte regnskove i Gabon og Congo.

Jagtmetode: Sporjagt med trackere.

Jagtbar i: Sydafrika, Zimbabwe, Zambia, Namibia, Tanzania, Cameroun