Flodhest | Læs om jagt på flodhest her
« Tilbage

Flodhest

Videnskabeligt navn: Hippopotamus amphibius

Underarter: Ingen.

Udbredelse: I stort set samtlige lande syd for Sahara.

Levested: Langs floder og i søer.

Beskrivelse: Flodhesten er næst efter elefanten det største landlevende pattedyr. Flodhesten har en kompakt krop og korte kraftige ben. Den opnår en vægt på op til 3,5 tons og en højde på 1,5 m. Hudfarven er brun til rødbrun med store hudfolder. Flodhesten har en meget stor mund der er forsynet med store fremadrettede tænder. Disse bruges i kamp med andre flodheste eller som forsvar mod eventuelle rovdyr. Flodhesten er meget aggressiv og er det dyr, der hvert år dræber flest mennesker i Afrika.

Jagtmetode: Pürsch. Nedlægges ofte på vandet.

Jagtbar i: De fleste lande med trofæjagt i Afrika.