Den afrikanske løve | Info om jagt på dyrenes konge
« Tilbage

Løve (Afrika)

Videnskabeligt navn: Panthera leo

Underarter: Der anerkendes op til 7 geografiske underarter af løve. De beskrives her alle under et.

Udbredelse: De forskellige løveunderarter har et fælles udbredelsesområde, der strækker sig fra Senegal i vest til Ethiopien og Somalia i øst samt i et bredt bælte langs Afrikas østkyst til det nordlige Sydafrika, Zimbabwe, Botswana, Namibia Zambia, Angola og Congo (Zaire).

Levested: Alle typer af terræn.

Beskrivelse: Stort dyr af kattefamilien, der opnår en vægt på op til 250 kg og en højde på 80 -100 cm. Løvens skind er gyldenbrunt. Hanløven har for de fleste underarters vedkommende en manke. Manken kan have forskellig farve og de opdeles normalt på følgende måde: Black Maned Lions (løver med sort manke), Cinnamon Lions (løver med kanelfarvet manke), Alm. løve (manken har samme gyldenbrune farve som resten af kroppen) og til sidst Maneless Lions (løver uden manke). Løvemanker udvikles meget forskelligt alt efter hvorfra i Afrika de kommer. Er det f. eks fra områder med meget buskads udvikler løverne kun ringe manke (eller den slides af). Fra andre områder som Bangweulu i Zambia, hvor der ikke er meget vegetation til at slide manken udvikler de en særdeles stor manke. Evnen til at udvikle en flot manke er selvfølgelig også genetisk betinget.

Jagtmetode: Pürsch eller jagt fra skjul (blind) ved brug af lokkemad (bait).

Jagtbar i: Senegal, Cameroun, Chad, C.A.R, Ethiopien, Tanzania, Mozambique, Zimbabwe, Zambia, Botswana, Namibia og Sydafrika.

Tilbud på jagtrejser

Gør som 1000-vis af andre jægere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få rejsetilbud samt jagtrelaterede nyheder direkte i din indbakke

  • Gode tilbud på jagtrejser
  • Info om jagt i udlandet
  • Ekslusive afbudsrejser