Få Information om jagt på den almindelige rørbuk her
« Tilbage

Rørbuk/Reedbuck (Common)

Videnskabeligt navn: Redunca arundinum

Underarter: Ingen.

Udbredelse: Angola, sydlige del af Congo, sydlige Tanzania, Zambia, Mozambique, Zimbabwe, Botswana, Namibia(Caprivi), Sydafrika.

Levested: Åben bush og græssletter.

Beskrivelse: Mellemstor antilope med en højde på op til 100 cm og vægt 70 - 80 kg. Farven på skindet er lysebrun med en hvid plet under hagen. Hårlaget er blødt og virker næsten uldent. Hornene der er sorte er tynde og bøjer let fremover hvilket giver dem det for reedbuckarter så karakteristiske udseende. Under flugt udstøder den skarpe fløjtelyde.

Jagtmetode: Pürsch eller sporjagt med trackere. En anden metode kan være at placere sig i et træ i nærheden af de græsområder der benyttes af reedbucken, da den holder af ligge i det mellemlange græs under middagsheden.

Jagtbar i: Sydafrika, Zimbabwe, Zambia og Mozambique.