« Tilbage

Sortbjørn

Videnskabeligt navn: Ursus americanus

Underarter: Ingen

Udbredelse: I mindre bebyggede områder af Nordamerika og Mexico med undtagelse af de arktiske regioner, de centrale stater og øskkystområderne i USA.

Levested: I den østlige del hovedsagelig i skove og sumpe og i den vestlige del af udbredelsesområderne især i bjergrige områder.

Beskrivelse: Amerikas mest almindelige bjørn, som kan opnå en vægt på 220 kg, skulderhøjde på 95 cm og en kropslængde på 1,80 meter. Skindets farve varierer fra hovedsageligt sort (især i den østlige del af udbredelsesområderne), til kanelfarvet („cinnamon“) og til sortlig i den vestlige del og til næsten hvid (Gribble Island, B.C.). Blålige variationer i nærheden af Yakutat Bay, Alaska bliver betegnet som “Blue Bear" eller “Glacier Bear". Smalle hvide brystpletter forekommer. Mund og ansigt er altid brunligt.

Jagtmetode: Pürsch, Anstand ved lokkemad (Er ikke tilladt overalt), med hunde.

Jagtbar i: I de fleste regioner af udbredelsesområderne.

Luk

Har du tilmeldt dig vores nyhedsbrev?

  • Modtag EKSKLUSIVE tilbud på jagtrejser
  • Få spændende information om jagtrejser
  • Bliv gjort opmærksom på særlige afbudsrejser