VÆLG INDLOGERINGSDATO
JAGTOPHOLD 6 DAGE
PRIS 82.995,- Kr.

Sortebjørnejagt på Vancouver Island

Verdens bedste sortbjørnejagt er på Vancouver Island. Den har været kendt i mange år, og at det bogstavelig talt vrimler med bjørne i disse områder, er ikke en overdrivelse

Højdepunkter

 • Meget tæt bestand af sortbjørne
 • Med nærende mad som laks bidrager det til bjørnene vokser sig ekstra store i dette område
 • Mulighed for at skyde en sortbjørn på 7 fod og med en vægt på mere end 200 kg
 • Stort jagtområde på 3.500 kvadratkilometer uspoleret vildmark

6 dage fra 82.995,- Kr.

Verdens bedste jagt på sortbjørn findes på Vancouver Island. Dette har været kendt mange år tilbage, og det skyldes at der vrimler med bjørne på dette jagtområde. Under forårsjagten som er bedst i perioden april - maj kan man forvente at se 5-10 bjørne på en normal jagtdag.

Forårsjagt

En sortbjørnejagt i foråret er helt klart den mest oplagte mulighed, hvis du er på udkig efter at nedlægge en gammel sortbjørn. Bjørnene er relativt nemme at finde når de kommer ud af deres vinterhi, da de med det samme søger ud mod de mange flodmundinger, enge og grønne områder for at få fyldt deres fedtkamre op efter en lang vinter. Man kan også finde bjørnene langs strandene, hvor de er på udkig efter skaldyr og andre nemme måltider.  

Jægerne har mulighed for at jage via båd, som har plads til to jægere og to guider. Man kan også jage fra maincampen, som er centralt beliggende ved vandet midt i koncessionen. Vælger man at jage fra båden vil man blive bosat i en af de mere fjerntliggende camps, som er udstyret med de fleste moderne faciliteter.   

Sortbjørnenes brunst topper typisk for alvor i slutningen af maj eller i begyndelsen af juni, som både kan give intense og spændende jagtoplevelser, men også mulighed for at finde nogen af de helt store sortbjørne, som bevæger sig mere rundt i brunsten.

 

Efterårsjagt

Efterårsjagten efter sortbjørn er bedst i september - oktober, da tilgangen af laks i floderne gør, at bjørnene er ekstremt aktive for at spise inden de går i vinterhi. Jagten foregår hovedsageligt ved at man langsomt bevæger sig op langs floderne og venter på udvalgte spots, hvor guiderne ved at sortbjørnene år efter år kommer for at fange laks. Det er en utrolig spændene jagtform og man vil kunne opleve bjørne i færd med at fange laks på meget tæt hold. 

Efterårsjagterne vil for det meste være fra en af de mere fjerntliggende camps, men et lille antal jægere vil også opleve jagten fra hovedcampen. 

På Vancouver Island har der været mange rekorder på bjørne gennem årene. En næringsrig føde som laks bidrager til at bjørnene vokser sig ekstra store og at skyde en sortbjørn på 7 fod og over 200 kg er ikke ualmindeligt.

Et utroligt spændende jagtområde, som rangerer som det bedste jagtområde på Vancouver Island. Den nordvestlige del af øen er et jagtområde på ca 3.500 kvadratkilometer øde vildtmark.

Her er meget få måder at komme rundt på, så jagten foregår både med specialbyggede både og også med hjælp af de få grusveje, hvor bjørne også søger deres mad. 

I dette jagtområde er chancen for at skyde din drømmebjørn. Her er sortbjørnens chance god for at blive gammel og vokse sig rigtig stor, eftersom jagtpresset har været minimal i mange år.

Jagtperiode:

- Forårsjagt: 10. april til 31. maj 
- Efterårsjagt: 1. september - 31. oktober 

Jagtberetninger

 

Göran i Canada

Jagtrejsen til Nord West territoriet var en livs oplevelse. Efter en lang rejse sluttede vi i den lille by Norman Wells med 700 indbygger. Der var vi i 2 dage og ventede på at flyve ind i Mackenzie Mountains. Da vejret blev bedre så tog vi et mindre fly der fløj os 300 km ind i ørknen. Vi fløj over bjergene som var 3000m høje og alt var sneet til.

Jeg tænkte, hvad skal vi gøre? Man kan da ikke jage i sne som går helt op til taljen. Endelig kunne jeg se en flod og søer med kun en smule sne. Vi landede ved en sø. Fast hilse outfitters i ”basecamp”. Efterfølgende blev vi fløjet med et endnu mindre fly ud til ”Spike Camp”, hvor vi modtog vejledninger, og efter et par timer ankom en anden jagt kammerat. Den næste dag tog vi en hurtig turbåd op af floden. Området var der ikke blev jaget i, i 4 år.

Vi gemte os i et stort krat og efterfølgende gik en time. Vores guide begyndte at brøle og en tyr besvaret ca. en kilometer væk. Pludselig begyndte det at rasle i buskene. Jeg blev beordret til at være forberedt. Med det næste skridt står der en grizzlebjørn bare 25 meter væk som står på bagbenene og prøver på at skræmme os. Min guide begyndte at trække i mig, men jeg hviskede at jeg ville skyde når den angreb.

Efter et stykke tid gik den 30 meter væk og stod nu atter på bagbenene igen med fronten mod os. Jeg valgte at stå op med mit kamera og fik to gode billeder af grizzlybjørnen. Vores guider havde været på jagt i 30 år, men de havde aldrig haft en så en stor bjørn, så tæt på. Derefter forsatte tilbagetrækningen og vi hørte tyren kom tættere og tættere på. Lige pludselig fik vi øje på den. På 40 meters afstand så vendte den siden til og så har jeg ramt den med et perfekt skud lige over skulderen og den faldt straks, hvorefter jeg følger op med et halsskud. Udskæring og partering af kød var en speciel oplevelse med viden om, den grizzlebjørn som var få hundrede meter væk. Shots! Tilbage til teltet hejser vi trofæet, kød og skindet op i træerne pga. bjørnefare.

Det med at sove i telte i temperatur under frysepunktet er virkelig ikke min kop te, men det med at når man skal på toilet om natten, så var man nød til at medbringe riffel og lys. Det var virkelig en oplevelse. Den næste dag fløj jeg tilbage til basecampen, hvor jeg var i 3 dage og ventede på mine 3 venner. De havde været på andre jagter, hvor de havde ude og scoute for en ulv som jeg også gerne ville. Men alt i alt i de 4 dage vi var der havde alle bidraget med deres elg i størrelse omkring 60 inches.

En fantastisk tur

Göran Holm

Prisen inkluderer

 • 5 jagtdage, 1 sortbjørn pr. jæger
 • Jagtføring 2:2 (2 guider og 2 jægere)
 • Canadisk jagtlicens
 • 1 sortbjørnelicens pr. jæger
 • Skatter, fuldt udrustet jagtcamp, alt mad og logi under jagten
 • Transport t/r - Campell River til jagtområdet 
 • Alt transport under jagten
 • Grovpræparering af trofæet
 • Transport af trofæer ud af campen til nærmeste konservator

Prisen inkluderer ikke

 • Flyrejse t/r Vancouver/Campell River, Canada
 • Hotel før og efter jagten om nødvendigt
 • Drikkepenge til guide
 • Leje af våben USD 300
 • Alkoholiske drikke
 • Konservatorarbejde efter jagten
 • Royalty 160 CAD pr. nedlagt bjørn
 • Forsikringer
 • EU-Ansvarsforsikring DKK 79,- per person
 • Alt øvrigt som ikke er nævnt under prisen inkluderer

Mere

Mulighed for at nedlægge sortbjørn nr. 2 mod en trofæafgift:
- Ekstra sortbjørn USD 4.200, betales direkte til outfitteren

Ulv: Det vil også være muligt at nedlægge ulv under jagten (skal dog ses som en bonus)
Jagtlicens til ulv er 180 CAD og tag 50 CAD + 12% tax pr. ulv.
Trofæafgift er USD 3.700,- (Betales kun hvis ulv nedlægges)

Valutakurs

Prisen på denne rejse er en forhåndsvisning, da vi tager forbehold for kursændringer. Den endelige pris for rejsen vil blive aftalt nærmere.

HAR DU SPØRGSMÅL?

Joakim Pedersen

Telefon: (+45) 63 21 10 26

Sten Sjögren

Telefon: 070-830 53 43

Erik Pedersen Brinkmann

Telefon: (+45) 63 21 43 17

Tilbud på jagtrejser

Gør som 1000-vis af andre jægere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få rejsetilbud samt jagtrelaterede nyheder direkte i din indbakke

 • Gode tilbud på jagtrejser
 • Info om jagt i udlandet
 • Ekslusive afbudsrejser