« Tilbage

Bøffel, Caffer

Videnskabeligt navn: Syncerus caffer

Underarter: Dværgbøffel (Cyncerus c. nanus), Savannebøffel (Cyncerus c. S. c. brachyceros ), Nilbøffel (Syncerus caffer aequinoctialis).  Cafferbøffel (Cyncerus caffer caffer

Udbredelse: Nilbøflen er den af de fire arter der har det nordligste udbredelsesområde: Fra Senegal i vest i et bredt bælte på tværs af det afrikanske kontinent til Sudan i øst. Dværgbøflen har sit udbredelsesområde i de vestafrikanske regnskove fra Gambia til Congo og Nordangola. Savannebøflen finder man i Vestafrola og Caffer Bøflens udbredelsesområde strækker sig fra Ethiopien og Somalia i nord i et bredt bælte langs østkysten til Sydafrika i syd.

Levested: Bøflen findes alt efter hvilken art der tales om i alt fra tæt regnskov, sumpe og tæt bush til åbne græssletter.

Beskrivelse: Cyncerus c. caffer er den største af de fire bøffelarter med en skulderhøjde op til 150 cm og en kropsvægt omkring 900 kg. Farven er gråsort hos de voksne dyr og pelsen næsten hårløs. Cyncerus c. nanus er den mindste af bøflerne med en skulderhøjde på 100 cm og en kropsvægt på 250 - 300 kg. Farven er kastaniebrun (rødbrun). Dværgbøflen er berygtet for at være den mest aggressive af de fire arter. Cyncerus c. aequinoctialis minder i udseende mest om caffer bøflen men er i størrelse en mellemting af de to først nævnte arter. (Cyncerus c. brachyceros ) er størrelsesmæssigt også mellem de to først nævnte arter, og kan findes i både den rødbrune og den sorte farvevariant.

Jagtmetode: Pürsch med trackere. Der søges i de tidlige morgentimer efter friske spor, der senere forfølges ved brug af trackere.

Jagtbar i: I samtlige lande i Afrika med trofæjagt.